57 obres opten al Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull 2014

El 30 de gener es farà l’acte de lliurament al  Palau de la Generalitat.

Ramon Llull 2014Amb 60.000 euros el Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull és el més ben dotat econòmicament en llengua catalana.
El premi és va lliurar  per primera vegada el 1981 amb els objectius de contribuir a estimular la creació literària en català i a impulsar-ne la difusió.

Les aventures del cavaller Kosmas, de Joan Perucho, va ser la primera obra guanyadora del Premi Ramon Llull, l’any 1981. En els 33 anys de premi han destacat les obres d’autors consagrats com ara Pere Gimferrer, Fortuny (1983); Carme Riera, Joc de miralls (1989); Terenci Moix, El sexe dels àngels (1992), o Baltasar Porcel, L’emperador o L’ull del vent (2001).

La darrera guanyadora del premi ha estat Sílvia Soler amb la novel·la  L’estiu que comença

Al Premi Ramon Llull hi concorren tant obres de ficció (novel·les, narracions) com de no-ficció (assaigs, memòries, biografies, etc.) originals i inèdites.  La 34ena edició   ha rebut 57 obres originals i inèdites.

El Jurat d’aquesta XXXIVena edició del Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull està format per Antoine Caro (en representació d’ÉditionsRobert Laffont), Carles Casajuana, Pere Gimferrer, Gemma Lienas i Emili Rosales, que farà de secretari amb vot.

L’editorial Planeta concedirà el premi el dijous 30 de gener en un acte  que tindrà lloc al Palau de la Generalitat i serà presidit pel M.H. President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas.

L’obra del Premi Ramon Llull s’editarà en català, i a més també en castellà (Planeta) i en francès (Éditions Robert Laffont).