Aprovat el pla que permetrà la celebració de la tradicional cita literària

La jornada del 23 de juliol se celebrarà amb les màximes garanties sanitàries, tant per als professionals com per als ciutadans amb un control de  la delimitació de zones de venda de llibres i roses, garantir el distanciament social i permetre realitzar controls de seguretat i d’higiene, segons ha informat la Generalitat de Catalunya.

El Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) ha aprovat el pla general d’actuació en l’àmbit de l’espai públic per a la celebració del Dia del Llibre i de la Rosa, que a causa de la pandèmia de la COVID- 19 enguany se celebra el 23 de juliol.

Aquest pla  que ja va ser aprovat prèviament pel Comitè Tècnic de Món Local, ha estat elaborat pel Departament de Cultura, la Cambra del Llibre de Catalunya, que aplega el Gremi de Llibreters de Catalunya, el Gremi d’Editors de Catalunya i l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, i el Gremi de Floristes de Catalunya.

ÚS DE MASCARETES OBLIGATORI PER A TOTHOM

Durant tota la jornada, tant en espais tancats com en les llibreries com a l’aire lliure, caldrà garantir la distància física interpersonal de seguretat i l’ús de mascareta serà obligatori per a tothom.

A més, es controlaran els accessos als establiments, els fluxos de circulació i l’aforament per tal d’evitar aglomeracions. Les llibreries seguiran els protocols de la Guia per a llibreries, ja aprovat pel PROCICAT.
La Generalitat recorda que cada ajuntament pot col·laborar en la definició de la diada al seu municipi i la cerca d’ubicacions òptimes per garantir la seguretat de tothom i, per tal de fer front a la calor previsible durant la jornada, s’han previst permisos d’eixamplament d’horaris per tal que la diada s’allargui en horari nocturn.

 

A BARCELONA LES PARADES ES CONCENTRARAN AL PASSEIG DE GRÀCIA

A Barcelona les parades de llibres seran davant la llibreria o en el punt més proper possible, fet que implica facilitar-ne la logística.

A Barcelona, a més, es disposarà d’una ubicació comuna en l’espai central del Passeig de Gràcia, en trams que comencen a la Plaça de Catalunya, per tal d’acollir el màxim de parades de qui habitualment les té en el circuit cèntric de la ciutat.

Tot aquest espai es convertirà en una zona perimetrada per tal de controlar-ne, per trams, l’afluència, l’aforament i les distàncies de seguretat.

SIGNATURA D’AUTORS AMB CITA PRÈVIA

La signatura d’autors enguany serà diferent i per evitar concentracions  hauran de fer-se via cita prèvia. Les cues no podran ser de més de 30 persones per garantir-ne la separació de seguretat i  s’anunciarà amb temps la graella de signatures durant el mateix dia 23 de juliol per tal d’evitar aglomeracions.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here