Amb indicacions sentits de circulació, control de distància, gestió d’aforaments i cues a més de recomanar demanar la signatura dels autors amb antel·lació

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya  i els gremis i associacions que conformen la Cambra del Llibre han treballar per comptar amb el protocol que permeti la celebració de Sant Jordi, a les llibreries i carrers, sempre i quan la situació sanitària ho permeti.

LLIBRERIES

Els actes de Sant Jordi hauran de fer-se amb aforaments controlats i mesures de seguretat. A les llibreries, un màxim d’un 50% d’aforament a l’interior i un control d’accés per avitar aglomeracions. També caldrà reforçar la neteja i deinfecció seguint les recomanacions de salut a més de les mesures de seguretat habituals com mascareta, gel hidroalcohòlic i ventilació natural o forçada.

PARADES AL CARRER

Pel que fa a les parades, es podrà muntar una parada de llibres davant de la llibreria, xamfrà o plaça propera en un radi aproximat de 100 metres. Caldrà indicar sentits de circulació, control de distància i gestió de cues. Es dona la possibilitat de muntar parada també els dies 21 i 22 d’abril per evitar aglomeracions.

Les parades llibres hauran d’estar a dos metres de separació entre elles i hauran de comptar amb cues separades d’entrada i de sortida.

La normativa de les parades parades dependrà dels ajuntaments de cada municipi que via decret d’alcaldia pot determinar les condicions que han de complir les parades davant d el’establiment, ubicació i sentit de la circulació de cues i metratge.

Aquest Sant Jordi només es permetrà muntar una parada a les editorials i llibreres excepte en els  municipis amb menys de 5.000 habitants, on les entitats sí que podran vendre llibres.

SIGNATURES D’AUTORS

Es recomana demanar la signatura amb antel·lació i recollir-ho un altre dia. Per aquest  motiu només es permeten signatures a la llibreria o a la parada propera si la llibreria pot garantir:

Les signatures preferentment s’hauran de fer a la parada exterior o als espais perimetrats per la celebració de la diada amb una senyalització i gestió de cues mitjançant cintes, catenàries i personal i mesures sanitàries.

Es demana als autors no centralitzar les signatures en un mateix lloc i fomentar la seva presència en diferents llocs.

Cues separades de la venda i es recomana als autors, l’ús de mascaretes FFP2 i la disponibilitat de gel hidroalcohòlic.  Es recomana treballar amb aplicacions i serveis de cita prèvia.

Juan Gómez-Jurado Sant Jordi 2019

Imatges com aquesta no serà possible aquest any i caldrà continuar a les mesures de distància i mascareta.

No es recomana la celebració d’activitats com trobades amb escriptors, esmorzars amb editorials o lliurament de premis massius, però en el cas que els municipis les programin, hauran de complir amb la resolució vigent i es complementi amb elPla d’Arts Escèniques i Musicals, el Pla de Cultura Popular o el pa específic que convingui. Aquestes activitats caldrà que es realitzin a l’aire lliure o en recintes permesos i diferenciats dels espais de celebració de la diada.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here