L’autora de les novel·les ‘El mercader’, ‘Els camins de la llum’ o ‘La cuinera’ respon a les preguntes de L’Illa dels Llibres referents a com viu el confinament provocat per la pandèmia del coronavirus.

Com viu el confinament i aquesta situació provocada pel coronavirus com a escriptora?.

Jo la visc com una oportunitat. Sovint has de compaginar l’escriptura amb moltes altres tasques. La feina, presentacions, clubs de lectura, xerrades i tallers omplen els nostres dies d’estímuls, interrogants i la consegüent presa de decisions. Quan es fa el silenci és més fàcil escoltar la teva pròpia veu i l’escriptura flueix d’una altra manera.

Què aconsellaria als seus lectors?

Aconsellaria als lectors que s’endinsessin en aquelles histories que havien ajornat per moments de vacances, que s’atrevissin a revistar vells i bells llibres, que obrissin la ment a propostes diferents i que visiten les xarxes socials dels nostres escriptors. Molts d’ells, fent gala d’una gran generositat, ens hi ofereixen continguts als que han dedicat temps i esforç. Paga la pena donar-los suport.

Llegir ens ajuda a gaudir millor del món en fer-lo cada vegada més propi. Exercita l’empatia en haver-nos de posar al lloc de l’altre i, mirar amb els seus ulls. Llegint descobrim altres veritats alienes a la pròpia. Les paraules ens salven perquè ens expliquen i ens ajuden a explicar-nos. Llegir asserena. I ens fa molta falta en aquests instants, la serenor.

Com mantindrà el contacte amb els lectors?

Tots nosaltres formen part d’una humanitat que lluita per continuar endavant. I en aquests moments les xarxes és el nostre punt d’encontre. És ben cert que ens agrada més veure’ns en persona, visitar als llibreters, trobar-nos amb els lectors i lectores que els fan confiança. Però vivim uns moments de confinament, ens juguem la nostra supervivència, i devem ser rigorosos amb els consells sanitaris.

Però això no vol dir que ens oblidem. Lectors i escriptors ens trobem sempre units per un fil invisible, ple d’històries, de records, d’estima cap a la Literatura. Ens veiem, doncs, a les xarxes, per reflexionar plegats, per acompanyar-nos en aquest moment difícil. Convertim la incertesa en proximitat, la por en reflexió per construir un món millor.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here