El proper 9 de desembre els editors de Catalunya lliuraran el Premi Atlàntida i també reconeixeran diverses iniciatives empresarials del sector del llibre, durant la 34a Nit de l’Edició.

 

L’any 1975, Carme Riera  es va donar a conèixer amb el llibre de relats, Te deix, amor, la mar com a penyora  i des de llavors ha publicat més de 30 llibres i la seva obra ha estat traduïda al castellà, grec, holandès, alemany, anglès, italià, hebreu, portuguès, romanès, francès, turc, àrab, rus, eslovè i estonià.

La seva novel·la Dins el darrer blau (1994) va ser guardonada amb els premis Josep Pla, Crexells i la Lletra d´Or, a més del Premio Nacional de Narrativa, que per primera vegada s’atorgava, a una obra en llengua catalana, i el Premi Internacional Vittorini.

La novel·la Cap al cel obert va rebre  el Premi de la Crítica de Serra d’Or i Nacional de Literatura i La meitat de l’ànima , Premi Sant Jordi (2003) i el Maria Àngels Anglada (2005), L’estiu de l’anglès (2006),  Amb ulls americans (2009) i  Natura quasi morta (2011).

L’any 2002 ingressà a l’Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona i el 2013 a la Real Academia Española.
Carme Riera va ser distingida amb el Premi Trajectòria 2014 que atorga La Setmana del Llibre en Català i el 2015 Premio Nacional de las Letras Españolas.

Les editorials Salvat, Anagrama,Tusquets, Triangle Postals i Comanegra guardonades

El Gremi d’Editors de Catalunya farà un reconeixement especial a Editorial Salvat pels seus 150 anys d’activitat editorial continuada; a Editorial Anagrama i Tusquets Editores pel seu 50è aniversari i a Triangle Postals que enguany celebra els 25 anys de la seva creació

La Cambra del Llibre de Catalunya atorgarà el 25è Memorial Fernando Lara, que reconeix a un jove empresari o a una nova iniciativa empresarial del sector del llibre a l’Editorial Comanegra de Barcelona.

I, finalment, l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya farà lliurament del XXII Premi de Traducció Ángel Crespo a José María Micó per la traducció de l’italià al castellà de l’obra «Comedia» de Dante Alighieri, publicada per Acantilado

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here