3 Flares 3 Flares ×

RoomLenny Abrahamson dirigeix la pel·lícula que narra la història d’una mare i un fill reclosos en una habitació de tres metres quadrats.

L’adaptació cinematogràfica compta amb quatre nominacions als Òscars 2016 (Millor pel·lícula, Millor Director, Millor Actriu i Millor Guió Adaptat).

La novel·la L’habitació (Empúries / Alfaguara) de l’escriptora Emma Donoghue, està inspirada en el cas de Natascha Kampusch i en el del nen Fritzl, de 5 anys,  que també va ser tancat al costat de la seva mare i que va commoure a la societat fa uns anys.
La novel·la es va convertir en un èxit amb una història dura on una mare i un fill han de viure tancats en una habitació. La mare hi viu des de fa set anys, quan un home anomenat Nick, decideix tancar-la per convertir-la en una esclava sexual. Fruit d’aquesta relació  neix el seu fill  Jack, que mai ha conegut el món exterior.
L’habitació no mostra en cap cas els moments més escabrosos i es limita a narrar la relació d’una mare que vol en tot moment protegir i educar el seu fill.
Tenen les seves rutines i els seus jocs, i viuen una existència pacífica, pertorbada només per les visites esporàdiques i sempre tenses d’un home. Quan ell ve, en Jack s’amaga a l’armari i espera que marxi.  Normalment, s’adorm i el desperta la seva mare emportant-se’l al llit.
El dia que el nen fa cinc anys, comença a fer-se preguntes, i la seva mare li revela que hi ha un món fora d’aquelles quatre parets. A poc a poc, en Jack anirà entenent la seva situació, fins que l’oportunitat d’escapar se’ls presenta.
L’habitació està narrada pel nen de cinc anys.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here