Ara Llibres retira el llibre ”Lletraferides” d’Assumpta Montellà per un possible cas de plagi

Davant de la queixa de la professora de Biblioteconomia i Documentació, Assumpció Estivill qui assegura que l’autora del llibre es va apropiar de textos d’altres autors.

lletraferides

L’editorial Ara Llibres  davant la queixa d’Assumpció Estivill ha decidit retirar l’edició del llibre Lletraferides per ‘’prioritzar el diàleg entre totes les parts i resoldre el conflicte de manera positiva hem decidit, com a mostra de bona voluntat, aturar la comercialització del llibre’’.

En el comunicat asseguren que ‘’des d’Ara Llibres volem remarcar que des del primer moment hem mostrat la necessitat i la nostra predisposició per parlar de la qüestió amb la senyora Estivill i la mantenim i d’altra banda, des d’Ara Llibres sempre hem respectat els continguts i els criteris de les obres dels nostres autors que són qui n’assumeixen plenament i de manera responsable el seu contingut.’’
L’editorial assegura també  que ”en resposta a aquest requeriment, l’autora ens ha informat i acreditat que en el procés de l’elaboració del llibre va sotmetre els textos a revisió de la senyora Estivill, qui va fer correccions i suggeriments que l’autora va incorporar i posa de manifest la seva participació consensuada en el llibre. Al final del llibre, als agraïments, l’autora destaca de manera preferent aquesta col·laboració. Per tant considerem que aquesta reclamació no està justificada.”

Tot i aquesta afirmació final l’editorial ha decidit retirar del mercat l’edició de ‘Lletraferides¡ d’Assumpta Montellà.

Aquesta no és la primera vegada que Assumpta Montellà és acusada de plagi o d’apropiació de textos d’altres autors. El mes de gener de 2010,  la revista L’avenç  acusava a la historiadora Assumpta Montellà de plagi en el seu llibre Contrabandistes de la llibertat (Ara llibres). El text escrit per Francesc Vilanova atacava durament a la historiadora acusant-la d’apropiació indeguda i destacava que Assumpte Montellà va copiar literalment frgaments del llibre de Les muntanyes de la llibertat de Josep Calvet, materials expositius del museu Camí de la Llibertat, de treballs periodístics de Xavier Montanyà.
L’article anava més enllà de l’acusació de plagi de Contrabandistes de la llibertat i atacava també els treballs anteriors de Montellà com El setè camió i La maternitat d’Elna.