Victòria Tubau i Pascual Alapont guanyen El vaixell de Vapor i el Gran Angular 2012

Els nens de la meva classe i El racó de Penèlope són les novel·les guanyadores d’aquesta edició. 

Foto: Chordà Comunicació

L’editorial Cruïlla ha guardonat a   l’escriptora i il·lustradora  Victòria Tubau amb el  de literatura infantil El Vaixell de Vapor 2012 per la seva obra Els nens de la meva classe.

El Jurat del XXIII Premi Vaixell de Vapor ha considerat que Els nens de la meva classe, de Victoria Tubau ” era una obra fresca, àgil i molt imaginativa, que destacava sobretot perquè té un punt de surrealisme. Els relats, de sobte, fan un tomb i entre en un món oníric. Aquesta barreja de realitat i fantasia és el que ha atrapat el jurat.”

Els nens de la meva classe barreja realitat i fantasia on coneixerem  la història del Batat  que té deu gallines que viuen a la cuina i es banyen dins la banyera, la Sunna té una maleta misteriosa, l’Akim abans vivia en una illa preciosa en forma de sargantana, el Nur de tant en tant es fa invisible, la Mela ha trobat unes tortugues que anaven de festa,…

 

Per la seva banda, l’escriptor valencià Pasqual Alapont ha obtingut el  premi de literatura juvenil Gran Angular a per El racó de Penèlope. Els dos premis estan dotats  amb 15.000 euros.
El jurat ha destacat de l’obra de Pascual Alapont ‘ l’explicació,  amb gran sentit de l’humor, el procés de creixement d’un adolescent i com aquest adolescent es descobreix a través de l’amistat amb un adult. També ha valorat el rerefons relacionat amb els clàssics que dóna cos a l’obra.”

El racó de Penèlope Zinc Peris emprèn un viatge, un llarg viatge de pocs quilòmetres de distància, des d’un barri de València fins al Perelló, un poble del litoral valencià on els seus pares tenen pensat de muntar un restaurant, El racó de Penèlope. De fet són ell qui s’han vist obligats a canviar d’aires i de retruc, de la nit al matí, capgiren la vida del fill.