Vicent Dasí obté el XXIII Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil,  Martín Piñol obté el de Narrativa Infantil i Seta Gimeno el d’Àlbum il·lustrat.

L’editorial Bromera ha fet públic el nom dels guanyadors de les categories juvenil, infantil i àlbum ill·lustrat dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2018 que es lliuraran el  9 de novembre, durant el transcurs de la tradicional gala de lliurament dels guardons.

El jurat ha decidit premiar aquest any a Vicent Dasí amb el XXIII Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, per l’obra Unitat de Medicina Estrambòtica, Martín Piñol amb el XXIII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, per Superbaguet, i Seta Gimeno amb el III Premi Internacional d’Àlbum Il·lustrat Enric Solbes per Nina..

VICENT DASÍS PREMI FUNDACIÓ BANCAIXA DE NARRATIVA JUVENIL

Vicent Dasí ha obtingut el XXIII Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, per l’obra ‘Unitat de Medicina Estrambòtic’ on narra la història d’un grup de joves que, durant una nit de tempesta, es transformen involuntàriament en monstres del cine clàssic de terror. Doc Doggie, el protagonista del relat, investigarà aquest cas sense saber que el seu passat està estretament relacionat amb aquest misteriós esdeveniment. La novel·la segona destacat l’editorial Bromera en un comunicat, inclou nombrosos homenatges a pel·lícules com Taxi Driver, Star Wars o Caçafantasmes   i a films clàssics del gènere de terror.

El jurat format per Ramon Ferrer, Gonçal López-Pampló, Alicia Martí, Fina Masgrau i Leandro Sagristà, ha destacat que l’obra «aposta per obrir nous horitzons en la literatura juvenil del moment i escapa a les convencions del gènere, tant en la forma com en els diàlegs i en la construcció de personatges».

MARTÍN PIÑOL PREMIAT PER L’OBRA ‘SUPERBAGUET’

L’escriptor, guionista i monologuista Joan Antoni Martín Piñol ha estat premiat per l’obra Superbaguet i s’endú el XXIII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre dotat amb 3.000 euros

El jurat ha destacat que «Superbaguet presenta de manera molt original una història de superherois que, en aquest cas, lluiten per defensar una alimentació saludable». En aquest relat, Artur i Ginebra es convertiran en uns inesperats superherois que combatran les grans corporacions que intenten convertir els xiquets i xiquetes en zombis mitjançant els seus productes greixosos i poc saludables. La història destaca per la seua trama trepidant i plena d’humor i fantasia que farà riure de valent els lectors i lectores.

SETA GIMENO, PREMI ÀLBUM IL·LUSTRAT

El darrer guardó en les categories infantil i juvenil és el III Premi Internacional Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna.
Marisa Gimeno, coneguda amb el nom artístic de Seta Gimeno s’endú el premi amb Nina i els 12.000 euros del guardó.
Nina un àlbum que el jurat a definit com  «un llibre tendre que reflexiona sobre l’estima als animals domèstics». Nina és una gosseta entranyable, afectuosa i familiar, encara que un poc desvergonyida. Té un llit de disseny, còmode i a joc amb els mobles de la seua família, però no vol dormir en ell, perquè està segura que no necessita un llit

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here