Vanessa Diffenbaugh s’endinsa en el llenguatge secret de les flors

Per escriure la seva primera novel·la El llenguatge secret de les flors s’ha inspirat en el llenguatge  de les flors que la societat victoriana es va inventar durant el segle XVIII per comunicar-se.

El llenguatge de les flors   té els seus orígens a Orient i aquesta tradició  s’ha transmès de generació en generació i de cultura en cultura.

Durant el Romanticisme el llenguatge de les flors va aconseguir la seva plenitud  que seguiria en l’època victoriana, on les flors  era el canal de comunicació perfecte per enviar  missatges codificats, per a poder expressar sentiments.
Les flors podien i poden experesa molts sentiments, com la solitud, la bellesa, la vida i també l’amor.

Per escriure la seva primera novel·la El llenguatge secret de les flors(Ed 62/Salamnadra),  Vanessa Diffenbaugh s’ha inspirat en el llenguatge  de les flors que la societat victoriana es va inventar durant el segle XVIII per comunicar-se.

Vanessa Diffenbaugh ha escrit  una novel·la de coratge i esperança, gràcies a una noia que aconsegueix trobar sentit a la vida gràcies a les flors.

La protagonista de la novel·la El llenguatge secret de les flors és la Victoria Jones, una jove que  ha passat la seva vida en diverses cases d’acolliment, fins que va trobar l’Elizabeth, l’única mare de veritat que ha tingut mai.

Feia més de deu anys que dedicava tots els meus moments lliures a memoritzar el significat i les descripcions científiques de cada flor, però gairebé mai no m’havien servit de res, aquells coneixements. Sempre feia servir les mateixes flors: un pom de boixacs, aflicció; un manat de cards, misantropia; un pessic d’alfàbrega assecada, odi.

 

L’Elizabeth li ensenya   el llenguatge secret de les flors, un fet que li permetrà començar una nova vida un cop faci divuit anys i hagi d’independitzar-se.
La Victòria aconsegueix treballar com a florista i  les seves flors són les més sol·licitades de la ciutat perquè  porten felicitat i curen l’ànima.
La seva vida no ha estat fácil, abandonada acabada de néixer haurà de superar les seves pors i cicatritzar antigues ferides que encara es troben obertes. Només el seu jardí secret al parc i les flors aconseguiran apaivagar  les seves pors i comunicar les seves emocions més profundes.