Un tastet de L’ombra de la sirena de Camilla Lackberg

L’illa dels llibres us ofereix els primers capítols de la novel·la ‘L’ombra de la sirena’ de Camilla Läckberg.

La novel·la  L’ombra de la sirena/La sombra de la sirena (Amsterdam/Maeva), torna a ubicar-se a de Fjällbacka i arrenca amb la misteriosa desaparició d’un home en aquesta població.
Quatre mesos més tard el troben assassinat, congelat en un bloc de gel.

 

Inici de L’ombra de la sirena.
Sabia que tard o d’hora tot plegat acabaria sortint a la llum, que li hauria estat impossible amagar-ho gaire temps. El que havia fet no tenia nom. Era espantós i feia massa anys que ho arrossegava.

Ja no podia més. L’aire del matí li omplia els pulmons. Caminava tan de pressa com podia i el cor li bategava amb força dins el pit. No tenia gens de ganes d’arribar fins allà, però ho havia de fer. Havia decidit deixar que l’atzar hi intervingués. Si hi trobava algú que se l’escoltés, parlaria. En cas contrari, tocaria el dos i faria via cap a la feina com si res.

Però va picar a la porta i algú l’hi va obrir. Va fer un pas endavant i la claror difusa el va mig enlluernar. No s’esperava gens trobar-se-la allà. De fet, s’esperava trobar-hi algú altre.

Una cascada de cabells li recorria l’esquena amb un vaivé rítmic. La va seguir fins a l’altra habitació i li va fer unes quantes preguntes. Estava fet un embolic. Res no era el que semblava. Allò no estava bé. O potser sí, al capdavall.

Tot d’una va callar. Va notar com un objecte punxegut se li clava­va amb força al diafragma. Li era impossible continuar parlant. Va mirar cap avall i va veure la sang que se li escolava tan bon punt el ganivet va abandonar la ferida. Al cap d’un moment hi va haver una segona ganivetada, i més dolor. Va notar com la fulla tallant del ga­nivet se li endinsava a la carn.
En aquell moment va saber que s’havia acabat tot.

Podeu llegir més en aquest enllaç