El llibre ‘Pensa i actua com un gat’ ens aconsella a seguir l’estil de vida dels felins per gaudir d’una vida plena.

Com definiríem als gats?  Segurament que podriem começar lliure, tranquil, curiós, observador, ferm, tenaç, prudent, elegant, silenciós, carismàtic, orgullós independent. Podem aplicar-nos aquestes facultats?  Segons Stéphane Garnier, és molt possible, però abans hem d’observar com actuen.

Stéphane Garnier assegura en el pròleg del llibre ‘Pensa i actua com un gat /Haz como el gato: ¡Él sí que sabe!’ (Angle Editorial/ Grijalbo), que és evident que els gats viuen més bé que nosaltres, i amb diferència i per aquest motiu ha observat els seus comportaments per aconseguir viure una vida plena.

L’autor assenyala que en la nostra vida personal com en la professional, és molt el que hem d’aprendre dels gats. Són lliures, curiosos, tranquils i prudents però també orgullosos i independents.
Un dels mals de la nostra societat és l’estrès, un mal que precisament no pateixen els gats, perquè tenen una sola prioritat: el seu propi benestar.

El fet de ser curiosos els fa descobrir coses noves i per tant cal estimular la curiositat, però al mateix temps cal tenir la capacitat d’adaptar-nos. Garnier assegura ‘pel que fa a capacitat d’adaptació física i d’adaptació al medi, el gat és un mestre en aquestes matèries. Encara que detesti els canvis de costums i de manera de viure, serà capaç de posar-ho tot en ordre per recrear aquest nou de benestar, els seus costums i els seus gustos, el seu univers’ i afegeix ‘La seva capacitat d’adaptació és un autèntic signe d’intel·ligència’.

Ens agradi o no, els gats són uns animals molt independents. Aplicar una independència total a les nostres vides, és molt possible que ens provoqui problemes, però Stéphane Garnier, ens recomana que observem sí patim certes dependències en l’àmbit professional i personal per si ens convé evitar-les o continuar lligats a elles.

Com deia Hemingway ‘El gat és d’una sinceritat absoluta: els éssers humans, per una raó o una altra, amaguen els seus sentiments. Els gats, no’.

Stéphane Garnier ens ofereix al voltant de quaranta facultats que poden aprendre dels gats i que podem aplicar ‘sempre que dediquem el temps necessari a canviar certs comportaments pel que fa a la nostra autoestima, a la nostra relació amb els altres i a la nostra capacitat de destriar les coses essencials de les insignificants’.
Cal ser també prudent perquè ja ho diu la dita ‘gat escaldat, amb aigua tèbia en té prou’.

I per saber si hem aplicat bé les idees que ens proposa l’autor, al final del llibre podem contestar un qüestionari per avaluar el nostre quocient gat.