El festival  de novel·la negra en català arriba a la setena edició.

Els dies 18 i 19 de gener, la localitat de Tiana viurà una nova edició del seu festival dedicat a la novel·la negra en català. Aquesta edició serà la darrera com a comissari de l’escriptor Sebastià Bennasar que deixarà el seu càrrec.  Bennasar marxa ’perquè crec que és un bon moment. S’acaba el mandat electoral de les persones que em feren l’encàrrec i no és gens bo que un director d’un festival s’eternitzi en un càrrec, ha de donar pas a noves idees. A més a més, espero seguir-hi vinculat d’alguna manera, que em convidin com a autor o simplement venir com a públic a gaudir-lo.”
Durant la celebració del festival es donarà a conèixer el nom de la persona que el substituirà.

Al voltant d’una vintena d’activitats i més de 20 autors participaran en el festival on de moment hi ha confirmda la presència de Margarida Aritzeta, Francesc Puigpelat, Montse San Juan, Raquel Gámez, Núria Queraltó, Jordi Dausà, Irene Solanich, Juli Alandes, Francesc Bayarri, Vicent Borràs, Joan Carles Ventura, Miquel Fañanàs, Fàtima Llambrich, Oriol Canals, Àlex Martín, Albert Villaró, Oriol Comas, Ferran Grau, Francesc Planes, Emili Bayo i Jordi de Manuel.

El Tiana Negra mantindrà el seu format habitual i les seves activitats  aquest any una taula rodona dedicada a autors valencians, La imprescindible aportació valenciana; la conferència d’Àlex Martín sobre el moment actual de la literatura negra catalana, No és or tot el que brilla; l’homenatge a Margarida Aritzeta i Teresa Juvé i la cloenda internacional amb l’escriptor portuguès Francisco Moita Flores.

Joan Carles Ventura, VI Premi  de novel·la Negra Memorial Agustí Vehí Vila de Tiana

La setena edició del VI premi de novel·la negra Memorial Agustí Vehí Vila de Tiana ja té guanyador.

Joan Carles Ventura ha estat el guardonat per la novel·la ‘Em diuen fletxa’  on ret un homenatge als escriptors clàssics nord-americans de gènere negre i sobretot a la figura del detectiu privat “hard-boiled” que l’autor valencià reconeix com un dels seus arquetips literaris per excel·lència.

El guardó està dotat amb 2.000 euros, subvencionats a parts iguals entre l’ajuntament de Tiana i l’editorial Alrevés, i l’obra es publicarà el proper mes de setembre a la col·lecció Crims.cat.

El jurat presidit per Àlex Martín, Sebastià Bennasar i Anna Maria Villalonga ha decidit premiar a l’obra de Joan Carles Ventura després de valorar la dotzena d’obres presentades.

Joan Carles Ventura rebrà el premi aquest divendres a Tiana en el marc de la nova edició del festival de novel·la negra en català.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here