L’escriptora Sophie Hannah recupera de novament el personatge creat per Agatha Christie

L’any 2014, l’escriptora britànica Sophie Hannah publicava la primera novel·la on recuperava el clàssic detectiu d’Agatha Christie. Llavors, els hereus de la reina del misteri van decidir que fos precisament Hannah qui continués amb les històries de Poirot. Volien recuperar el detectiu 40 anys després de la mort literària de Poirot.

La primera aparició va ser a la novel·la ‘El misteriós cas de Styles’, publicat el 1920 i la darrera a l’obra ‘Teló’, publicada l’any 1975.

Hercule Poirot és un detectiu belga de ficció creat per Agatha Christie. Al costat de Miss Marple és un dels personatges més coneguts creats per Agatha Christie.
No és la primera vegada que un personatge torna malgrat la desaparició del seu creador. James Bond, Philip Marlowe, Pepe Carvalho o els protagonistes de la sèrie Millenium de Stieg Larsson han tornat a protagonitzar noves aventures de la mà de nous autors.
Sophie Hannah publica a Espasa ‘El misterio de las cuatro cartas’, el tercer lliurament de les noves històries del detectiu Hércules Poirot, després de Los crímenes del monograma’ i “Ataúd Cerrado”.
A més del Poirot, Hannah ja va introduir en la primera de les novel·les a un nou personatge, el jove detectiu de Scotland Yard, Edward Catchpool,

Hercule Poirot es troba amb una dona molt enfadada a la porta de la seva casa: li exigeix saber per quin motiu li ha enviat una carta acusant-la de l’assassinat de Barnabas Pandy. El problema és que Poirot no li ha enviat cap carta. El desconcert és total quan descobreix que en el seu saló li espera un desconegut que també afirma haver rebut una carta signada pel seu puny i també l’acusa de l’assassinat de Barnabas Pandy. Quantes cartes més d’aquest tipus s’han enviat en el seu nom? I més important encara, algú va assassinar a Barnabas Pandy?

Aquest és l’inici de la nova aventura de Poirot.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here