Sorteig de 5 llibres de La vida i la fúria, el nou llibre d’Stieg Larsson.

L’illa dels llibres gràcies a l’editorial Columna sorteja 5 exemplars del nou llibre de l’escriptor suec Stieg Larsson.

Després de l’èxit de la trilogia Millenium, l’editorial Columna publica ‘La veu i la fúria’,  un recull dels seus articles periodístics.
El Larsson més periodístic i compromès es pot llegir a ‘La veu i la fúria’, on l’escriptor i periodista  aborda temes que li preocupaven com la crisi mundial, el ressorgiment del racisme, la violència masclista, el ressorgiment de l’extrema dreta. El llibre sortirà a la venda el 16 de juny.

Per poder participar del sorteig només cal que envieu un mail a info@illadelsllibres.com  indicant CONCURS LARSSON amb la vostre opinió sobre Stieg Larsson i la seva literatura.
Teniu temps fins el dia 13 de juny.
5 LLIBRES DE LARSSON US ESPEREN!!

Algunes frases i opinions rebudes:

Laura De Andrés: Com a periodista, Stieg Larsson va ser una excel·lent troballa. Per a mi, de les millors històries que he llegit en molt de temps. O, com a mínim, el que més m’ha enganxat. Manera directa d’entrar als problemes d’una societat que des de fora sembla idíl·lica. Trepidant ritme narratiu. Personatges irrepetibles. Per mi un 10 (sobretot Els homes que no estimaven les dones)

Empar Fernández El meu parer és que Larsson hipoteca l’estil i el subordina a la informació (sempre excessiva a les seves novel·les) i l’acció. Crec que especialment a la tercera de les novel·les de Millenium li sobraven 200 pàgines o més. Convida a llegir saltant pàgines.

Mònica Margets Per mí en Larsson, ès un fenomen que ha fet llegir els seus llibres a gent que no llegeixen habitualment. Vaig llegir el primer aconsellada per una llibretera quan encara no era tant conegut i va enganxar-me. M’agrada la novel.la negre i especialment la que tenim dels paissos escandinaus Per mí la seva obra te una nota alta.

Josep Prat  Stieg Larsson fou un autor que va donar la seva vida per a que li publiquessin un llibre. Ningú el volia publicar, però el món li va donar la raó, era un dels grans de la literatura.
Larsson va morir havent complert el seu somni, amb una saga inaudita, que cada vegada sorprén més als seus lectors arreu del món.

Carles Rosselló La seua obra s’ha dit moltes vegades que es adictiva, però això no significa una manca de qualitat. De fet La seua trilogía més conegunda, la de Mil.lenium, va pujant graons a mesura que conclou, i es que aquest tres llibres, formen una opus magna. La seua adaptació a la gran pantalla, bé es una queixa molt extrenguda, no sols a les pel·lícules d’aquesta trilogia, que les adaptaciones solen estar molt per spota de l’obra literaria. En Aquest cas, el director, tan sols pot fer una cosa, Incidir en alguns aspèctes de la novèla, deixant d’altres igualment interessant a fora. Per a mi la seua adaptació no es del tot innecesaria, de tota manera no era necessaia, l’obra de Larsson ha arrivat a molta gent, i les seues respectives adaptacións no fan més que reforçar aquesta tendència. Vaig arribar a la seua literatura a partir d’un escriptor igualment valuós, James Ellroy, i les ganes de més literatura d’aquest tipus em va aproximar també a Don Winslow, inclúes a Bret Easton Ellis.

MªAngels Pena: M´agrada moltissim ,he llessit els seus tres ultims llibres ,hem resulta facil de fer-ho i hem fa pasar una bona estona ,gràcies per permetrem participar.

Mariona Rifé: Amb la trilogia Millenium i les seves fantàstiques portades, durant una bona temporada, un munt de gent vam anar transportant amunt i avall del nostre trajecte en metro, tren, etc., uns llibres de més de cinc-centes pàgines amb un entortolligament de personatges i històries que ens van anar endinsant en el món obscur de la màxima protagonista: la Lisbeth Salander, la que només, aparentment, només havia de col·laborar amb la investigació del periodista Mikael Blomkvist. Aquest món no es va arribar a aclarir mai del tot però sí que algun raig de llum hi va traspassar. Una història, des del principi, que supera qualsevol expectativa creada pels lectors, enganxats des del principi en la teranyina Salander i la seva família obscura. Tots volíem un final feliç per a ella i, en bona, part, ho aconsegueix, tot i sense el seu Mikael. Passa de  ser insociable a no ser-ne tant i, amb això, els lectors ja ens vam sentir satisfets.
 A part de la història, als lectors ens hem pogut submergir en el món escandinau i als seus costums. Estocolm va arribar ser casa nostra matí, tarda i nit.�
 Sort que una nova i no tan nova saga d’escriptors i escriptores sueques, amb un estil molt més planer que el món Larsson i amb volums de no tantes pàgines, ens han fet apropar en aquesta terra més freda que la Mediterrània.

Gerard Gomila Sobre Stieg Larsson i la seva literatura, penso que hi ha una opinió que em faig com a lector avesat al que en diríem el “call dels best-sellers” i és que hom ja identifica la recepta d’aquests productes mercantils pels tòpics que van associats a aquesta mena de lectura. Amb Larsson, és va produir una ruptura d’aquesta tendència “Dan browninana” i és que Larsson romangué present a la seva obra, de la mateixa manera que Hergè, sempre fou present a Tintín. No és cap casualitat que els dos escriptors fossin presents a les seves creacions, respectivament. Larsson és un suec que presenta suecia sense pasar la realitat pel sedàs, i això l’honora, fins hi tot mort.

Elena Embuena  He llegit els 3 llibres de Milenium i el que m’ha agradat més él primer. M’encanta la força que té el personatge femení, crec que no existeix res semblant a la literatura, almenys que jo hagi llegit.
Les altres dues novel·les estan molt bé però podrien haver tingut la meitat de pàgines i haurien resultat més interessants i amb més tensió, que es dilueix allargant descripcions que no aporten nous elements.
De tota manera, si hagués escrit una quarta, segur que també l’hauria llegida

 José-Antonio Medina Leí los tres libros de la trilogía a lo largo del 2009, y me parecieron extraordinarios, de los mejores que he leído nunca, una lástima que el autor muriera de forma tan imprevista antes de conocer el enorme éxito. Lo que si que me llamó la atención es que el autor no dejara muy bien a su país, cuando por lo general se tiene por uno de los mejores del mundo en todos los sentidos

Gloria Ma Ortiz El que semblava un best seller més va ser un dels descobriments més fascinants de la meva vida: El hombre que no amaba a las mujeres! Com escriu, com es documenta, com crea uns personatges amb una psicologia tan treballada… He devorat la seva trilogia.

Xavier Jansana M’agraden les novel·les d’Stieg Larsson perquè et fan entrar en un espiral que no et deixa abandonar els llibres. Tot i així, crec que, sovint, es recrea en detalls que no tenen massa importància i que fan alentir el ritme de les trames.

Gemma Castillo M’agrada molt la trilogia Millenium, tot i que encara em falta per llegir la 3a part. Llàstima que ja no pugui escriure res més, ja que seria tot un best-seller.