La novel·la de l’escriptor mallorquí suma un nou guardó literari després de rebre a l’abril el Crítica Serra d’Or.

Melcior Comes ficciona la història d’una nissaga sabatera d’Inca. Es tracta d’una obra realista, psicològica, amb elements policíacs, que sobrevola diversos
episodis destacats de la darrera època del franquisme.

El juat ha destacat que ‘A través d’un estil amè, directe i electritzant ens descriu el devenir d’una família poderosa, una desaparició, un secret inconfessable i un escriptor que està disposat a descobrir tota la veritat. Situat en la Mallorca profunda dels empresaris, els contrabandistes i els nous rics, presenta trames familiars, de venjances, enveges i retrets.”

El jurat del premi Crexells 2019 ha estat format per Ada Castells, David Castillo, Jordi
Nopca, Marina Porras, Joan Santanach i  vicepresident primer de l’Ateneu Barcelonès, Joan Maluquer, amb veu però sense vot.
La dotació del premi la conformen una obra de l’artista Alícia Viñas, donada pel senyor Joan Artur Roura i Comas, i una aportació en metàl·lic de 6.000 €.

‘Sobre la terra impura’

‘Sobre la terra impura’ és la setena novel·la de Melcior Comes i possiblement la més ambiciosa amb ingredients de misteri inspirada en fets reals.

L’autor s’endinsa en la història de la família Verdera, una família poderosa de
Mallorca, antics falangistes, que es van fer rics fent sabates. Ambientada en el present, el protagonista és un escriptor mallorquí que viu a Barcelona i que era amic d’infantesa del fill petit de la família, en Leo.
Un dia li encarreguen escriure la biografia de la mare del Leo (que acaba de morir), una actriu de que va deixar tot un seguit de dietaris sobre la seva vida. De mica en mica, el protagonista descobrirà que els dietaris de la famosa actriu amaguen un secret molt fosc que podria desmuntar l’imperi dels Verdera, cosa que ells no estan disposats a permetre de cap de les maneres.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here