L’obra de Jessica Love, editat per Kókinos aconsegueix el guardó i el jurat destaca la seva aposta valenta.

‘Sirenes’ és la primera obra de l’autora nordamericana que ha captivat als lectors per una aposta decidida per la diversitat.

‘Un llibre bonic i valent’, així defineix el jurat del Premi Llibreter, l’àlbum il·lustrat ‘Sirenes’ de Jessica Love. També destaca que es tracta d’un llibre ”Valent perquè celebra el fet de ser un mateix tot i els prejudicis (un nen li diu a la seva àvia: jo també sóc una sirena) i bonic perquè commou a cada pàgina i sorprèn amb cada nova lectura.”

En Julià li agraden les sirenes i s’imagina que és una. Quan la seva marxa a nedar ell es disfressa d’una preciosa sirena i busca el material per fer-se una llarga cabellera o pintar-se els llavis.
Quan la seva àvia torna de banyar-se es queda ben parada. En Julià s’espanta. Pensa que s’ha enfadat, que potser el renyarà, que no està bé disfressar-se de sirena… Però la seva àvia el sorprèn: li regala un collaret per acabar d’engalanar-se. I després el porta a una tradicional festa de Carnestoltes. Allà en Julià desfila al costat de pops, meduses, peixos de tots colors i, per descomptat, de sirenes, moltes sirenes com ell.

Una història senzilla, però molt directa que ofereix diverses capes de lectura i que ens ajuda a educar amb els valors de la diversitat i la tolerància. Els nostres desitjos cal que siguin respectats.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here