Simon Scarrow tanca la tetralogia Napoleón vs. Wellington.

L’autor anglès publica Campos de muerte el desenllaç de  la tetralogia basada en la vida dels dos generals.

Conegut per les seves novel·les romanes protagonitzades per Cato i Macro, Simon Scarrow va iniciar amb  Sangre joven la tetralogia dedicada als generals Napoleó i Wellington.
Scarrow ha dotat d’aquesta tetralogia un sentit èpic i també torna a demostrar la seva tasca de documentació alhora d’escriure les seves novel·les.
L’autor  entrellaça la vida dels dos militars amb  força enginy fins al punt d’oferir al lector  una bona radiografia sobre les seves  biografies.
Napoleó i Wellington van nèxer el mateix any (1769) i les seves vides van quedar marcades per la batalla de Waterlooo (1815) on Wellington en va sortir vencedor.

Campos de muerte
ofereix un gran final on ara els dos generals es trobaran en el cap de batalla.
L’any 1810 els dos gerenals gaudien d’un bon reconeixement a Europa. Wellington havia derrotat a l’exècit francés  durant la guerra d’Independència espanyola i  convertit en un heroi al seu país, a Wellington li quedava només un obstacle;derrotar definitivament les tropes comandades per Napoleó.
En aquell temps, Napoleó i les seves tropes caminaven a una derrota segura contra Rússia.
Ben aviat Wellington i Napoleó es trobaran cara a cara a la coneguda batalla de Waterloo que Scarrow narra en aquest final de la tetralogia. Napoleó va ser derrotat i enviat a l’illa de Santa Elena.
Sangre joven, Los Generales, A fuego y espada i ara amb Campos de muerte formen part d’aquesta tetralogia publicada a Edhasa.

Enllaços destacats: Entrevista amb Simon Scarrow

2 COMENTARIS

Comments are closed.