‘Sóc un animal’ de Llort i Macip

 SílviaCantos s’incorpora a l’equip de col·laboradors de L’Illa dels Llibres amb recomanacions infantils i juvenils

soc un animal

Heus aquí una gran proposta per aconseguir formar lectors fidels. Els nens d’entre 8 i 10 anys acostumen a ser bons lectors, es troben en aquell punt en el qual són plenament autònoms en la lectura i la seva fam d’històries no té fi. És en aquest moment en el que hem d’intentar apropar-los a propostes de qualitat, a bons llibres que mantinguin aquest nou desig de lectura. No sempre és senzill trobar títols que reuneixin el necessari per aquest fi, per això celebro l’aparició de les aventures de l’Arman, dos llibres (de moment) que aconseguiran fidelitzar els nens i nenes que es capbussin a les seves pàgines.

No és gaire difícil entendre l’èxit de la col·lecció. L’escriuen dos autors que saben molt bé el que es fan, que ja han col·laborat abans i que tenen un punt gamberro que personalment m’encanta i estic convençuda que als nens també. Està il·lustrat. Molt ben il·lustrat, amb un treball fantàstic que segueix el mateix to de la història, divertit, trapella, intrèpid i valent, amb tocs d’humor que requereix atenció, perquè mentre llegim la història, en ocasions, anem avançant pàgines de manera gairebé inconscient i no parem atenció en les il·lustracions, jo us recomano que en aquest cas, després de llegir una estona, desfeu el camí i us fixeu en els detalls que a primera vista poden passar desapercebuts, us asseguro que hi trobareu sorpreses que, sobretot, us faran riure. I és que, un títol que reculli en els seus crèdits els noms de Lluís Llort, Salvador Macip i Sergi Càmara havia de funcionar, sí o sí.

autors
Al primer volum Un viatge inesperat ens presenten els personatges, l’Arman i els seus pares, una parella de científics peculiars i la colla d’amics del nen. També ens els situen en l’espai i el temps i ens expliquen una aventura sorprenent i divertida. A tenir en compte, calceu-vos amb els noms, perquè Virolainek, Zhirkov, Bundesfraü i altres perles similars apareixen sovint en aquestes pàgines… Al segon volum L’Arman i la fàbrica podrida a la colla de protagonistes s’hi afegeix un nou membre, que no se sap ben bé si és aigua clara. En aquest cas l’ecologia, els residus d’una fàbrica i els abocaments tòxics il·legals prenen el protagonisme de la història.
Per tot plegat, sobra dir, que aquesta és una col·lecció que recomanaré amb sinceritat i espero veure-la créixer amb moltes més aventures de l’Arman i la seva colla. Si voleu formar lectors de futur, aquests llibres són indispensables a la vostra biblioteca particular!

Sílvia Cantos
@Silvia_Cantos
http://silviacantos.blogspot.com.es/