El Museu Nacional d’Art de Catalunya acull avui dissabte 15 d’octubre el lliurament de la 71a edició del premi Planeta durant el transcurs del tradicional sopar literari.
La retransmissió del premi amb el resultat del veredicte del jurat serà a partir de les 23.30 h.

 

El Planeta 2022 ha comptat amb més participació que mai i ha batut un nou rècord amb 846 obres presentades, la majoria procedents d’Epanya, amb 405 obres, però també d’altre països d’Amèrica del Sud amb 224, Amèrica del Nord amb 82, l’Amèrica Central amb 35, la resta d’Europa amb 23 i Àsia amb 4.

El jurat d’aquest any està format per José Manuel Blecua, Fernando Delgado, Juan Eslava Galán, Pere Gimferrer, Carmen Posadas, Rosa Regàs i Belén López.

El premi Planeta 2022 havia presentat les 10 novel·les finalistes, però finalment són 9, perquè la novel·la ‘La niña del castillo de los almendros en flor‘, de Fernando Preto Rodríguez ja havia estat autoeditada en una plaforma l’any 2021 incomplia les bases del guardó al no ser originial ni inèdita.

Finalment les nou novel·les finalistes són; “El avionazo, una historia de Frida y Marilyn‘, de José Manuel Mata Muñoz;  ‘Plumas y arena’, de Álex Oneida (pseudònim);  ‘Magdalena, la mirada del corazón’, de Ho Hanan (pseudònim); ‘El amante de mi mujer’, de Gabriela Hausmann (pseudónim);  ‘A más de siete mil kilómetros’, de Alma Browncross (pseudònim); ‘La ciudad de las ilusiones’, de Manuel Millán Sánchez;  ‘Río arriba’, de Hoja de fresno (pseudònimo); ‘Las debilidades del Führer. Historia de una raza: los pastores alemanes’, de Iñaki Carrera (pseudònimo) i ‘El arpista’, de David Galindo Martínez.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here