Santiago Posteguillo tanca amb ‘La legión perdida’ la trilogia sobre l’emperador romà Trajà

Després de més de 3.600 pàgines repartides en tres volums, l’escriptor Santiago Posteguillo finalitza la trilogia dedicada a l’emperador Trajà i ho fa combinant entreteniment i divulgació.

Santiago posteguillo legion perdida
Per  Santiago Posteguillo, escriur ela trilogia sobre Trajà ha estat una reivindicació perquè sempre ha considerat que la història no ha estat justa amb el seu llegat.
Marc Ulpi Trajà va néixer a Itàlica (Sevilla) i va ser el primer emperador nascut fora de Roma. Va destacar per la construcció de grans obres a Hispània i també per expandir l’Imperi fins al seu màxim històric, més enllà del Rin, del Danubi i de l’Eufrates.
Trajà va ser un emperador que va dedicar grans esforços a lluitar contra la corrupció de les classes dirigents romanes i per deixar clara la seva transparència, fins i tot publicava les despeses de la família imperial.

A la novel·la Los asesinos del emperador  (Planeta) es centrava en els inicis de la vida de Trajà i dels problemes polítics i socials que vivia Roma en aquella época. Una època amb guerres civils on l’autor també narrava la construcció de l’Amfiteatre Flavi (el Coliseu), l’erupció del Vesuvi i l’auge dels primers cristians.

A Circo Máximo (Planeta), Posteguillo narrava les batalles a les  Guerres Dàcies, comparables en importància amb les Guerres de les Gàl·lies de Juli Cèsar. Capítol a part mereixen les escenes de les carreres de quàdrigues descrites a la novel·la, protagonitzades per l’auriga Celer i els seus cavalls liderats per Níger. Per a Trajà, oferir els millors espectacles als ciutadans de Romà també era una de les seves prioritats.

Santiago Posteguillo narra ara a  ‘La legión perdia’ (Planeta), el final del mandat de Trajà i la idea expansionista de l’emperador romà que tenia com a objectiu de creuar l’Eufrates i conquerir els territoris asiàtics.

Roma, Partia, índia i Xina són els escenaris per on transcorren les pàgines de ‘La legión maldita’ però abans d’iniciar la campanya militar, l’emperador Trajà, haurà de convèncer al senat i als seus homes per portar a terme el seu somni, però ha d’enfrontar-se als malsons de la història de Roma.

Uns 150 anys abans, el cònsul Cras va fracassar amb el mateix objectiu i el seu exèrcit va ser destrossat pels parts a Carrhae, una derrota que mai oblidaria l’imperi romà i ningú va saber exactament què va passar amb aquella legió perduda.

Novament, Trajà haurà de demostrar el seu lideratge i vèncer la por dels seus soldats que temen acabar com la legió perduda, perquè finalment el seu somni expansionista tingui l’èxit esperat. Aquest fet, li serveix a Posteguillo per oferir-nos un relat amb el mateix repte però vist des de dos temps històrics, la derrota de Cras l’any 54 ac i la de Trajà, 150 anys després.

Aquest no serà l’únic maldecap per l’emperador perquè a Roma, Adrià comença a conspirar per convertir-se en el seu successor. Amb ‘La legión perdida’ el lector tindrà una visió molt diferent de la que va descriure Marguerite Yourcenar a ‘Memòria d’Adrià’

trilogia Trajano - PoseguilloLos asesinos del emperador, Circo Máximo i ‘La legión perdida’ formen part de la trilogia de Trajà però anys enrere, Posteguillo ja va aconseguir captivar als lectors amb una altra trilogia ‘Africanus’.