Sant Jordi 2015 – Les recomanacions infantils i juvenils

Hem demanat a Paula Jarrin,  responsable de la Llibreria Al·lots que ens faci algunes recomanacions infantils i juvenils per aquest Sant Jordi.

petit sant jordi 2015

S’apropa Sant Jordi, i us volem donar unes quantes idees per comprar llibres pels més petits (i no tan petits de casa) i sabent que si escolliu un bon llibres, tindrem lectors tot l’any, un cuc que anirà fent niu en el seu interior, una porta màgica a llocs inesperats, no coneguts i la forma de ser lliures. Aquí us deixem les nostres propostes.

 

Pels més petits.

[column-group] [column]animalsAnimals. Els amics de la girafa.
Combel.
Llibre de roba.
Un llibre per acompanyar el nadó des del minut zero. El poden tocar, mossegar, els farà companyia i començaran el camí lector amb bon peu. Secret: en època que surten les dent, fiqueu el llibre al congelador una estona i li doneu, les tires que sobresurten es refreden i calmen aquella ansietat i dolor a les genives.[/column] [column]taatTaaat! Mascotes.
Il·lustracions de Francesca
Ferri.
Cruïlla.
Solapes ben divertides per descobrir qui s’amaga darrera. Animalons que faran les delícies dels petits que comencen a descobrir el món. Taat! Qui sóc?[/column] [/column-group] [column-group] [column]ratoli arcEl ratolí i l’arc de sant Martí.
Petr Horácek.
Editorial Joventut.
Un llibre de cartró perquè els més petits puguin passar pàgines i fet a la mida de les seves mans. La petita història d’un simpàtic ratolí i els seus gustos. I la màgia d’una rodeta que ens ensenya un meravellós arc de Sant Martí.[/column] [column][/column] [/column-group]

 

Anem creixent i anem descobrint altres lectures.

[column-group] [column]rei de la casaEl rei de la casa.
Marta Altés.
Blackie Books.
Marta és una de les grans autores de casa nostra i capaç de tractar els temes que rodegen el món dels infants. En aquest cas tracta el tema del “rei destronat” quan arriba un nou habitant a casa. Fresc, original i parlant als infants de cara a cara.[/column] [column]quin ventQuin vent.
Rob Biddulph.
Andana Editorial.
Un pingüí i un estel vermell. Una aventura per descobrir i per gaudir. Amb rima, la lectura en veu alta és meravellosa. I la canalla riu i riu descobrint el que passa quan s’enlaira un estel.[/column] [/column-group] [column-group] [column]muntanyaLa muntanya de llibres més alta del món.
Rocio Bonilla.
Animallibres.
L’Enric vol volar, i com no té ales la seva mare li va posar a les mans un llibres, la millor manera de volar. Un llibre per amar la lectura i als llibres i als autors.[/column] [column]rinxolsRínxols d’Or.
Meritxell Martí i Xavier Salomó.
Combel.
Perquè els clàssics sempre són necessaris, i perquè aquesta Rinxols rimada i en pop-up és única.[/column] [/column-group]

 

 Gaudim de la lectura –Recomanacions per a lectors de totes les mides

[column-group] [column]quin fasticQuin fàstic de fama! A l’atac!
Anna Manso. Il·lustracions de Bea Tormo.
I de terceres parts continuem parlant. La colla de la Raquel hi torna. Només començar el llibre ja us enganxa, parla la Raquel que se sent un cuc als seus tretze anys (per què em sona tant aquest història?) Aquesta entrega els nois i les noies s’enfronten. Una nova entrega que promet i compleix.[/column] [column]jardiEl Jardí de mitjanit.
Philippa Pearce.
Viena Editorial 
Sense cap mena de dubtes, el llibre que hagués volgut tenir a les mans als meus 10/12 anys. Meravellós. Un món que comença quan un vell rellotge dona tretze campanades i una porta que s’obre al jardí de mitjanit. Un nen que passa un estiu a casa dels seus tiets, perquè el seu germà té el xarampió. Bravíssimo llibre![/column] [/column-group] [column-group] [column]agusL’Agus i els monstres. La cançó del parc.
Jaume Copons i Liliana Fortuny. 

Combel.
La tercera entrega de l’Agus ja està aquí. I ara ho tindran pelut per aturar els plans del dolent Dr. Brot: Un centre comercial al parc! Si teniu lectors ganduls per casa, un bona forma de fer entrar el cuc a les seves vides.[/column] [column]petit cocoEl petit drac Coco i els dinosaures.
Ingo Siegner.

La Galera.
Una nova aventura del drac més tendre i mogut del panorama. Ara amb una història de dinosaures. Amb capítols per facilitar la lectura als més petits.
[/column] [/column-group] [column-group] [column]un fillUn fill.
Alejandro Palomas.
Bridge.
Guille vol ser Mary Poppins, no com la Mary, sinó la Mary. La colpidora història d’un nen que vol que el vent giri i tot més o menys, torni al seu lloc. Un pare, una mestra, una orientadora i un nen. Dolça, forta, un toc d’atenció als adults, un visió diferent dels pares, una obra necessària.[/column] [column]merla blavaLa merla blava.
Maria Carme Roca.
Bridge.
Tanco la meva selecció de Sant Jordi amb una de les veus que més admiro, la de la Maria Carme, per sincera, senzilla i humil, en resum per sàvia. Dues dones, molt semblants entre elles, una de classe burgesa, l’altra pobre, l’una acostumada a moure els fils, l’altra acostumada a obeir. I en mig, una ciutat desfeta després del més ferotge setge de la seva història. És l’any 1715, i encara queden moltes tasques per fer justícia.

[/column] [/column-group]