Raimon rep el 46è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

El cantautor valencià  sempre ha destacat per una trajectoria musical molt vinculada a la literatura i a la cultura.

raimon_64phlletrescat_foto_josep_losada
El Palau de la Música Catalana  acull avui dimarts a les 20.00h la cerimònia de lliurament del 46è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes que compatarà amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas; els expresidents de la Generalitat Jordi Pujol i José Montilla; els consellers  Francesc Homs, Ferran Mascarell i Irene Rigau, i la presidenta de l’entitat Òmnium Cultural Muriel Casals

El Premi d’Honor de les Lletres Catalanes  va ser instituït per Òmnium Cultural l’any 1969 i s’atorga una persona que, per la seva obra literària o científica en llengua catalana, i per la importància i exemplaritat de la seva tasca intel·lectual, hagi contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural dels Països Catalans.

Raimon han contribuït a la divulgació i popularització d’alguns dels grans autors de la poesia catalana, des de la lírica medieval fins a la poesia contemporània. És especialment rellevant la seva vinculació amb l’obra d’Ausiàs March i de Salvador Espriu, als quals ha dedicat treballs i recitals monogràfics. Per correspondre a aquesta tasca, Salvador Espriu va dedicar-li el poema “Inici de càntic en el temple”, que Raimon va musicar amb gran èxit. També ha musicat poemes de Jordi de Sant Jordi, Joan Roís de Corella, Jaume Roig, Bernat Metge, Anselm Turmeda, Joan Timoneda o Pere Quart, entre altres.

Raimon ha publicat una cinquantena de discos, entre directes i enregistraments d’estudi. Enguany, ha publicat dos CD amb el títol Raimon 50, enregistrats en directe el 30 de novembre al Gran Teatre del Liceu.   D’altra banda, Raimon ha publicat sis llibres, com Poemes i cançons (Editorial Ariel, 1973, Barcelona), i s’han publicat més d’una desena d’obres literàries sobre ell. Per exemple, les Biografies Populars de Joan Fuster (Ed. Alcides, Barcelona, 1964), Raimon com a poeta. Retrats de passaport de Josep Pla (Vol. XVII. Obra Completa. Ed. Destino. Barcelona, 1970), Encontre amb Raimon. Tros de paper de Joan Oliver (Ariel. Barcelona, 1970) o Conversaciones con Raimon d’Eduardo Galeano (Granica Editor. Barcelona, 1977).