El 28 de febrer de 2012, Raig Verd publicava els dos primers títols l’editorial “A dalt tot està tranquil” de Gerbrand Bakker i “La pesquisa” de Juan José Saer.

Amb l’obra de Gerbrand Bakker, amb traducció de Maria Rosich, va aconseguir aquell mateix any, el Premi Llibreter i suposava l’inici d’una trajectòria editorial per part de Raig Verd plena d’encerts publicant en català autors com Ngugi wa Thiong’o, Svetlana Aleksiévitx, Ali Smith, Gerbrand Bakker, Jean Echenoz, Nnedi Okorafor o  Ursula K. Le Guin.

Ara, l’editorial ha decidit reeditar la novel·la “A dalt tot està tranquil” de Gerbrand Bakker per commemorar l’efemèride

L’editora de Raig  Verd, Laura Huerga assegurava en una entrevista a L’Illa dels Llibres “No puc negar que Gerbrand Bakker és especial per a nosaltres, però és perquè hi tenim també una relació personal. Potser també perquè vam començar el projecte editorial amb ell i amb la seva editora holandesa, que va confiar en nosaltres sense que tinguéssim res per ensenyar i molt per demostrar.”

Eren els inicis del projecte que s’ha consolidat deu anys després. El primer Llibreter “va ajudar a donar-nos a conèixer, ens va ajudar molt” assegurava Huerga, que amb els anys ha anat publicant altres obres de l’autor com Deu oques blanques (2013) va ser guardonat amb l’Independent Foreign Fiction Prize 2013 i  Les pereres fan la flor blanca (2015) va guanyar el Premi Protagonista Jove al millor llibre de l’any en la categoria de 15-16 anys. Juny (2019).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here