Philip Roth anuncia la retirada.

Considerant un dels grans escriptors del segle XX ha anunciat que deixa d’escriure als 79 anys.

Foto: Reuters

 

Roth  ha anunciat la seva retirada en una revista francesa, fet que tot apunta a que Nèmesi, publicada fa un parell d’anys serà la darrera novel·la  de l’autor nord-americà.
Segons paraules de Roth a la revista francesa  ‘Les inrocks’ comenta ‘Ho he fet el millor que he pogut amb el que he tingut” i “l’únic que he fet a la vida és escriure”.

”No vull ni llegir ni escriure més. He dedicat la meva vida a la novel·la: he estudiat, he ensenyat, he escrit, i he llegit, excloent gairebé tot la resta. Ja prou. Ja no sento aquest fanatisme per escriure que he sentit en la meva vida.

Aquest 2012 ha rebut el premi Príncep d’Asturies de Literatura i sempre ha estat un etern candidat al Nobel de Literatura.

Philip Roth, va nèixer a Newark (Nova Jersey, EUA) al 1933, és fill d’una família jueva emigrada des d’Ucraïna i està considerat un dels millors autors nord-americans dels últims 25 anys.

Ha rebut molts premis en la seva carrera literària: el Pulitzer per ‘La pastoral americana’, el Man Booker International, la Medalla Nacional de les Arts i la medalla d’Or de Narrativa, anteriorment lliurada a escriptors destacats com John Dos Passos, William Faulkneri Saul Bellow.

Entre les seves obres més destacades hi ha Pastoral Americana, M’he casat amb un comunista, Zuckerman encadenado , El complot contra els Estats Units, La taca humana, L’animal moribund, El trastorn de Portnoy, “Indignació o Nèmesi.
Les seves novel·les s’han publicat en diversos segells editorials com Mondadori, Seix Barral, La Magrana.