El segell editorial crea els Premis Caligrama per “descobrir i potenciar el talent existent” segons ha anunciat l’editorial en un comunicat.

Penguin Random House premiarà els millors llibres publicats sota el seu segell d’autoedició Caligrama on podran participar els treballs de qualsevol gènere que hagin publicat en el segell Caligrama abans del 30 de juny de 2017.
El veredicte es donarà a conèixer el 14 de setembre durant un acte que tindrà lloc a les 19 hores a l’auditori de Penguin Random House Grup Editorial a la seva seu de Barcelona.

Caligrama va néixer l’any 2014 sota el nom “megustaescribirlibros” com el primer segell d’autoedició creat per un grup editorial tradicional per ajudar a nous autors a impulsar la seva carrera literària mitjançant l’edició, publicació i distribució mundial de la seva producció.

Davant la gran quantitat d’obres autoeditades i la dificultat de descobrir aquelles veus amb major recorregut editorial i literari, Penguin Random House Grup Editorial destaca ene l comunicat que ‘ha ideat programes específics per destacar el talent en el seu segell Caligrama’

Els premis es divideixen en tres categories: el premi Promesa, per la maduresa literària de l’autor; el premi Best-seller, per la trajectòria comercial de l’obra, i el premi Talent, per les seves qualitats literàries.
Els llibres seleccionats que optin al premi Talento hauran passat prèviament per un programa d’assessorament editorial en el qual s’identifiquen els punts forts i febles del manuscrit amb la finalitat de millorar el resultat final de l’obra i, en finalitzar-ho amb èxit, reben el segell “Talento”.

Al premi Best-seller optaran les creacions que han obtingut repercussió en les vendes o ressenyes positives en diferents mitjans i que el jurat consideri que tenen possibilitats d’aconseguir major projecció en un dels seus segells tradicionals.

Al marge de les dues categories prèvies, on les obres es publicaran en segells tradicionals del grup, el jurat, compost per membres de l’equip editorial i lectors professionals, fallarà el premi Promesa, amb la publicació de la propera obra en Caligrama amb un programa d’assessorament editorial inclòs i la possibilitat d’optar a les categories Talento o Best-seller en les següents edicions.