Penguin Random House compra l’editorial Ediciones B per 40 milions d’euros

La incorporació de aquests segells reforçarà la quota de mercat que ocupa a Espanya i Llatinoamèrica, així com a la resta del mercat hispanoparlant.

L’anunci de la compra ha estat realitzat per en Markus Dohle, director general de Penguin Random House, i Antonio Asensio Mosbah, president del Grupo Zeta. Està previst que l’operació es materialitzi un cop s’hagi donat compliment als requisits jurídics i administratius pertinents.

Markus Dohle, CEO de Penguin Random House, ha comentat que “Amb l’adquisició dels respectats segells de Ediciones B, ampliem i creixem encara més en els mercats de parla hispana, d’importància estratègica per nosaltres, i seguim construint el nostre compromís de proporcionar als nostres autors els millors recursos editorials i la major difusió dels seus llibres”.

Per la seva banda , Antonio Asensio Mosbah, president del Grup Zeta, ha declarat que la venda de Ediciones B permetrà al Grup Zeta concentrar l’estratègia d’impulsar els seus actius periodístics.

Fins a la formalització definitiva de l’operació, Penguin Random House i Ediciones B seguiran funcionant de manera independent segons assenyala PRH en un comunicat.

Ediciones B, creada a l’any 1986 a Barcelona i formada pels segells B, Bruguera, Vergara, Nova, B de Blook, B de Books, B de Bolsillo i B.cat

El grup editorial seguirà mantenint la identitat i vocació editorial de cadascun dels segells i continuarà publicant originals en llengua espanyola i traduccions al espanyol i català d’obres de ficció i no ficció per públic infantil i adult en format de tapa dura, rústica, butxaca i digital, tant a e-books com audiollibres, sota els segells B, Bruguera, Vergara, Nova que va ser nomenada per la Societat Europea de la Ciència Ficció al l’any 2016: millor editorial europea de ciència ficció,  B de Blook, B de Books, B de Bolsillo i B.cati

Ediciones B  s’afegirà als segells que ja formen part del grup com Aguilar, Alamah, Alfaguara, Altea, Arena, Beascoa, Caballo de Troya, Cisne, Cliper, Collins, Companhia das letras, Conecta, Debate, Debolsillo, EnClave, Flash, Grijalbo, Literatura Random House, Lumen, Montena, Nube de tinta, Objetiva, Penguin Clásicos, Plaza & Janés, RAE, Reservoir Books, Rosa dels vents, Sudamericana, Suma de Letras i Taurus

La compra de Ediciones B al Grupo Zeta permet a Penguin Random House Grupo editorial unir autors com Sarah Lark, John Katzenbach, Bernardo Stamateas, Patricia Cornwell, P.D. James, Anne Rice, David Baldacci, Deepak Chopra, Brandon Sanderson  a més d’incorporar els còmics de Francisco Ibañez amb els seus mítics Mortadelo i Filemón, el TBO, o el Simpson, o personatges infantils como Wally, Zipi i Zape, el Capitán Trueno o Super López.