Els llibreters catalans són optimistes i esperen facturar un 5% més respecte l’any 2016 si segueix el rime actual.

El president del Gremi de Llibreters, Antoni Daura assegura “En línies generals, preveiem que serà una jornada semblant a l’any passat, que va ser en dissabte i, tot i així, va tenir uns registres molt bons de participació i vendes”.

Per la seva banda, la Cambra del Llibre de Catalunya constata “la consolidació de la recuperació del sector dels darrers anys” i espera que “aquest dinamisme continuï”, segons afirma el seu president, Patrici Tixis.

Segons dades aportades pel mateix gremi el primer trimestre de l’any s’han venut un 4,11% més d’exemplars que el mateix període de l’any passat. Tot i no es marquen cap objectiu econòmic, el Gremi de Llibreters es mostra relativament optimista davant la informació oferta per LibriData, que comptabilitza les dades d’uns 170 punts de venda a Catalunya i mostren un increment en les vendes de llibres.

Segons LibriData, al Sant Jordi de 2016 es van vendre més de 45.000 títols; del total d’exemplars venuts, el 53,34% van ser en català, el 45,56% en castellà i l’1,10% en altres idiomes. Pel que fa als 10 títols que van encapçalar el rànquing de vendes, no van arribar ni al 5% del global (4,33%).

El Gremi llança una app per conèixer totes les llibreries agremiades i que permetrà participar en un concurs de selfies. També presenta Libelista, una plataforma que permet la compra de llibres digitals i en paper.

Aquest any, Barcelona ha volgut fer coincidir la diada de Sant Jordi amb una trobada de Ciutats de la Literatura, que està dins de la Xarxa de Ciutats Creatives UNESCO de la qual forma part des de 2015.  Una vintena de representants de ciutats com com Iowa City (Estats Units), Ljubljana (Eslovènia) i Reykjavík (Islàndia) passaran uns dies a Barcelona durant els quals podran viure el Dia del Llibre i tota la festa i fenomen social que s’originen al seu voltant.

El Gremi de Llibreters, juntament amb l’Institut de Cultura de Barcelona, s’encarregarà de mostrar-los la realitat llibretera de Catalunya i l’organització del Dia del Llibre. D’altra banda, el Gremi rebrà una delegació de la Xina, interessada en conèixer la Festa del Llibre i la Rosa.