L’editorial, creada el 1985 per l’escriptor Josep Maria Espinàs i Isabel Martí ha estat un referent de l’edició en català.

Segurament la decisió no haurà estat fàcil però Isabel Martí, la gran editora de La Campana ha decidit vendre el segell a Penguin Random House, que segueix engrandit el seu catàleg després de les compres d’Ediciones B i Salamandra.

A Penguin Random House li faltava un segell potent en català i amb la compra de La Campana mostra la seva aposta pel mercat català que va iniciar fa uns anys amb Rosa dels Vents.
No és casualitat que hagi estat precisament La Campana, tot i ser una editorial petita i independent ha aconseguit en els darrers anys publicar quatre dels deu llibres més venuts en l’última dècada en català.

Títols com Wonder de R.J. Palacio; La noia del tren de Paula Hawkins; L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra de Jonas Jonasson; i Victus d’Albert Sánchez Piñol han estat publicats pel segell d’Isabel Martí que ara passa a mans del totpoderós grup Penguin Random House.

Joel Dicker

A més dels títols i autors esmentats cal afegir els de Josep Maria Espinàs, Elena Ferrante, Joël Dicker, John Carlin, Emanuel Bergmann, Antonella Lattanzi, Angelika Schrobsdorff, Hans Rosling, Carles Puigdemont, , Ada Castells o Xavier Roig, entre d’altres.

La Campana i Isabel Martí han demostrat en els darrers anys que calia publicar poc, apostar pels seus llibres i dedicar-li l’atenció adient i personalitzada a cada títol. De fet, rebre una novetat de La Campana per part dels mitjans de comunicació com L’Illa dels Llibres, sempre ha estat acompanyada d’una dedicatòria personalitzada de l’editora comentant les bondats del llibre.

La feina pacient i l’ofici d’editora han fet de La Campana un gran segell. La Campana Llibres va ser fundada el 1985 per Josep Maria Espinàs i Isabel Martí. El nom va ser una mena de joc d’Espinàs amb el nom de l’editora Isabel i ‘It’s a bell’ en anglès per acabar batejant l’editorial com La Campana.

La Campana edita novel·la, assaig, humor, cròniques, reportatges i memòries. Ha publicat grans noms de la literatura catalana i també ha traduït un gran nombre d’autors. En els primers anys, va llençar al mercat la col·lecció «100 pàgines triades per mi» de clàssics actuals com Miquel Martí i Pol, Baltasar Porcel, Maria Aurèlia Capmany, Manuel de Pedrolo, Montserrat Roig o J.V. Foix. Entre molts altres èxits editorials cal esmentar ‘Criatura i companyia’ del Carles Capdevila, ‘Atreveix-te a pensar’ de Josep Maria Terricabras, ‘El desconcert de l’educació’ de Salvador Cardús, ‘El nom del porc’ d’Albert Om o ‘Història de totes les seves cançons’ de Lluís Llach. ‘El teu nom és Olga’ de Josep Maria Espinàs és un altre títol important en la historia de La Campana, on el reconegut escriptor ha publicat més de trenta llibres, entre ells els populars ‘Viatges a peu’ o ‘El meu ofici’. El 2002, amb ‘La pell freda’, l’Albert Sánchez Piñol es va convertir en un dels autors catalans més venuts i traduïts.
I el 2005 es va editar Tor de Carles Porta, un clàssic del periodisme literari.

Els termes de la transacció no s’han fet públics.
L’anunci de la compra l’han dut a terme Núria Cabutí, CEO de Penguin Random House Grupo Editorial, i Isabel Martí, directora de La Campana Llibres. Amb aquesta adquisició, el grup reforça la seva posició en el mercat en llengua catalana.

Isabel Martí continuarà com assessora editorial i col·laborarà directament amb Núria Tey, directora editorial responsable de la divisió en català de Penguin Random House Grupo Editorial.

 

Penguin Random House Grupo Editorial mantindrà la identitat i la vocació de La Campana i seguirà publicant autors catalans i traduccions d’obres de ficció i no ficció, en tapa dura i en
rústica, i afegirà els formats de butxaca i digital, tant ebooks com audiollibres.

Isabel Martí, directora de La Campana, ha dit: «Qui podia pensar, estimat Espinàs, quan vam començar el 1986 i el català en el món editorial era cosa de pocs, que un gran grup amb seus a Amèrica i Alemanya, voldria comptar també amb el català? Sempre ens ha acompanyat la sort, ara també. I sé que hem fet un pas endavant. Si el món canvia, nosaltres també ho hem de fer.
Precisament per apostar pel futur. Per poder pujar al carro dels nous mercats que s’obren a través de les noves tecnologies i accedir, per exemple, als audiollibres. L’equip de tants anys de La Campana continuarà amb el mateix caràcter, i amb la il·lusió de sentir-nos impulsats per uns grans professionals i una empresa líder mundial».

Lliurament de la tercera edició del Premi L’Illa dels Llibres a Albert Sánchez Piñol per la novel·la ‘Victus’

Núria Cabutí ha afegit: «Estem molt il·lusionats amb la incorporació de La Campana a Penguin Random House Grupo Editorial. La Campana és una editorial de referència en llengua catalana i amb molts èxits en el seu catàleg. Recolzarem aquest segell perquè arribi al nombre més gran de lectors en tots els formats i perquè juntament amb Rosa dels Vents incrementi la nostra presència en el mercat català».

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here