La nova proposta de l’escriptor brasiler arribarà a les llibreries el 5 d’octubre

espia Paulo CoelhoLa fascinació pel personatge de Mata-Hari continua gairebé cent anys després de la seva mort.
Va ser una ballarina que va captivar i va fascinar el públic durant la Primera Guerra Mundial i que es va convertir en confident d’alguns dels homes més rics i poderosos de l’època.

Paulo Coelho publicarà a l’octubre una novel·la narra en primera persona a través de l’última carta que Mata-Hari va escriure la setmana anterior a la seva execució.

Des de la presó, Mata-Hari revela les decisions que va prendre a la recerca de la seva pròpia veritat, des de la seva infància en un petit poble holandès fins als seus desgraciats dies com a esposa d’un diplomàtic alcohòlic a Java i el seu calculat ascens fins a convertir-se en una celebritat a França.

Durant el període d’escriptura de L’espia, Paulo Coelho va tenir accés als arxius sobre Mata-Hari de l’M15 al Regne Unit, Alemanya i Holanda. “Vaig acabar amb una muntanya de documents”, diu Coelho, “però també amb una pregunta: Què va escriure Mata-Hari en les seves cartes? Com es va veure implicada en tants embolics, maquinats tant per amics com per enemics?”.

Per l’escriptor brasiler “Mata-Hari va ser una de les nostres primeres feministes” i assegura que “va desafiar les exigències dels homes d’aquest temps i va escollir una vida independent i excepcional. Avui dia encara podem aprendre algunes lliçons de la seva vida, perquè les acusacions de la gent poderosa encara es paguen amb la vida dels innocents”.

L’autor de ‘L’Alquimista’ o ‘El pel·legrí de Compostela’ ha venut més de 200 milions d’exemplars de la seva obra que ha estat traduïda a 170 llengües.