Oriol Ponsatí-Murlà s’emporta el Premi Just M. Casero 2013

Jaume Puig Agut amb L’escala de l’evasió finalista del premi.

Premi casero 2013Promogut per la llibreria 22 de Girona, dirigida pel llibreter  Guillem Terribes, el Premi Just M Casero aposta pels nous talents de la literatura catalana.

L’obra guanyadora, Totes les estacions de França, serà publicada a l’Editorial Empúries a primers del 2014.
La novel·la planteja el que li passa a una maleta carregada de lingots d’or que apareix en un vagó de tren de París.
Oriol Ponsatí-Murlà ha comentat “Totes les estacions de França només la podia presentar al Premi Casero, doncs el valor de l’obra només s’aprecia per la lectura de la seva totalitat i el del “Casero” és un jurat que, a diferència d’altres, es llegeixen senceres totes les obres”.

El jurat, format per Josep Maria Fonalleras, Imma Merino, Vicenç Pagès, Mita Casacuberta, Eva Vázquez y Guillem Terribas, ha guardonat ‘Totes les estacions de França’ per ser un text “amb un brillantíssim exercici d’estil” que fa pensar en Raymond Queneau i Julio Cortázar.

L’acte de lliurament a la sala Plantea de Girona,  també ha volgut fer un homenatge a Juan Luís Panero, Miquel Pairolí  i Tom Sharpe.


Oriol Ponsatí-Murlà
(Figueres, 1978).
Premi extraordinari de llicenciatura en Filosofia (UdG), doctor en Filosofia per la Universitat de Girona amb una tesi sobre la conversió d’Agustí d’Hipona i professor associat de Filosofia Antiga en aquesta mateixa universitat. Ha col·laborat amb diversos mitjans de comunicació com El Punt, Revista de Girona, El País i, actualment, La Vanguardia.
Ha traduït al català autors com Michael Nyman, Denis Diderot, Josep Palau i Fabre, Gianni Vattimo o Igor Stravinski. Director de publicacions d’Accent Editorial (2007-2010), actualment dirigeix les dues col·leccions, Trivium i Quadrivium, d’Edicions de la Ela Geminada.