El Saló del Magna torna a Barcelona fins el 3 de novembre

Els palaus 1 i 2 de Fira de Barcelona  acull el saló del 31 d’octubre al 3 de novembre

cartell salo mangaLa XIX edició del Saló del Manga compta amb molt més espai respecte a les anteriors edicions amb uns 35.000 metres quadrats.
La nova edició està dedicada a  l’esport en el manga i l’anime.

El Palau 1 albergarà l’escenari on tindran lloc els concursos de cosplay i karaoke, a més d’actuacions musicals i exhibicions de populars balls asiàtics. Al Palau 2 es trobaran als expositors, tallers de manga i cuina japonesa, exposicions, macro-espais de videojocs, sala d’actes, exposicions, àrea de restauració japonesa i altres activitats.

Els convidats estrella del Saló seran el mític Yoichi Takahashi, creador de Campeones, el transgressor i avantguardista Shintaro Kago: l’autor xinès Li Kunwu i el director d’animació Daisuke Nishio, popular per les seves pel·lícules i sèries sobre Bola de Drac.

Pel que fa a les exposicions  destaquen  Manga en joc, dedicada al fenomen d’Oliver i Benji, realitzarà un recorregut per les obres més importants del gènere i l’exposició Els nostres mangakas, retrà un homenatge als autors espanyols que s’han deixat atrapar per l’apassionant món del manga i han creat un nou gènere dins del còmic espanyol.

Especial també les mostres amb material inèdit sobre Bola de Drac i One Piece – Toriko, a més de la commemoració del 400 aniversari de l’ambaixada Keichō i una exposició de la il·lustradora Marta Noel.

Els videojoc  tindran un gran protagonisme amb la presència d’un dels creadors de Pokémon, Januchi Maseda, a més de Kunio Hashimoto, desenvolupador de Bola de Drac Z o Ryo Mite per Saint Seiya, entre d’altres.

La restauració un any més tindrà una presència destacada amb la participació de cinc cuiners amb estrella Michelin que realitzaran tallers i conferències sobre la gastronomia japonesa: Carme Ruscalleda, Ricardo Sanz, Hideki Matsuhisa, Albert Raurich i Jordi Esteve.

El XIX Saló del Manga de Barcelona se celebrarà del dijous 31 d’octubre al diumenge 3 de novembre de 2013 a les palaus 1 i 2 de Fira de Barcelona a Montjuïc.