‘Odessa i el món secret dels llibres’, un homenatge a la literatura.

L’escriptor belga Peter Van Olmen signa una de les novel·les juvenils del moment. Odessa i el món secret dels llibres.

Odessa i el món secret dels llibres (La Galera/Siruela) és un  homenatge a la literatura i als autors clàssics com Shakespeare, Kafka, Dostoievski entre d’altres.

La  protagonista de la novel·la és Odessa, una noia de dotze anys la que la seva mare no la deixa sortir al carrer i que vol saber qui és el seu pare.
Un  bon dia decideix sortir a la teulada de casa seva i es troba amb  un llibre especial. llavors Odessa és perseguida per unes estranyes i misterioses  criatures i la seva mare es segrestada.
A partir d’aquest moment Odessa, voldrà conèixer qui és el seu pare i on han portat a la seva mare.
La jove  viurà tot un seguit d’aventures al costat d’un canari que fuma anomenat Ludo A i entrarà en un món màgic anomenat Scribòpolis on hi conviuen grans escriptors de tots els temps amb els personatges literaris més coneguts com Hamlet, Sherlock Holmes, Hercules Poirot o Eurícide.

Fa molts anys hi havia una gent que pensava que els llibres estaven endimoniats i que portaven mals pensaments. Aquesta gent va comneçar a assetjar els escriptors. I, esclar, als escriptors no els va agradar gens aquesta idea, es van refugiar ben lluny, a les muntanyes del desert, un van fundar una caolìnia. Cada vegada hi arribaven més i més escriptors. La van anomenar Scribòpolis, La Ciutat dels escriptors…..

Van Olmen ha creat un univers de fantasia i aventura on tot és possible, fins i tot l’existència d’un llibre anomenat Librus que té la capacitat de convertir en real tot el que s’escriu en el seu interior o que la pols la pols de les llàgrimes de les muses pot donar vida al què passa als llibres. Però a Librus només hi pot escriure l’Elegit.

Però no tot es meravellós a Scribòpolis i el lector  veurà les enveges existents entre els escriptors i l’aparició del malvat Mabarak  que vol apropiar-se de Librus i convertir-se en el millor escriptor de tots els temps. Per això voldrà enfrontar-se a Shakespeare.

Nosaltres els escriptors, podem fer històries per a la gent, que siguin molt millors de les que ells es puguin imaginar. Això és el que fem. és la nostra feina. Les històries dirigeixen el món. Qui pugui dirigir les històries, dominarà el món.

El senyor dels anells i Harry Potter poden ser els referents de la novel·la Odessa i el món secret dels llibres.
Peter Val Olmen acosta als joves lectors una original novel·la que tindrà continuïtat i que molt possiblement veurem també al cinema.