Núria Amat guanya el Ramon Llull amb Amor i guerra.

Núria Amat ha guanyat el 31è Premi Ramon Llull, per l’obra “Amor i guerra”.
Aquesta és la primera novel·la que Núria Amat escriu en català, i ens ofereix una història ambientada en la Barcelona de la Guerra Civil, protagonitza per  Ramón Mercader, l’assassí de Trosky.
El llibre se centra en la joventut de Mercader, membre del PSUC, quan va ingressar en els serveis secrets soviètics.   Entre els personatges femenins destaca Valentina Mur, a qui ha comparat vagament amb l’Anna Karenina de Tolstoi, Aquest any, el premi més ben dotat de les lletres catalanes, amb uns 90.000 euros, s’ha lliurat a Palma de Mallorca.

Qui és Núria Amat?

Nascuda a Barcelona el 1950, amb la seva novel·la ‘Reina de América’ havia estat nominada al premi literari Impac 2007, i ‘El País del alma’ va ser finalista del Premi Rómulo Gallegos de novel·la el 2001.
El 2002 sí va aconseguir el Premi Ciutat de Barcelona, per ‘Reina de América’, i dos anys més tard va publicar la seva última novel·la fins ara, ‘Todos somos Kafka’, dedicada a un dels seus escriptors més admirats.

Ha publicat poesia, assaig i teatre, gènere amb el qual va fer la seva primera incursió en el català fa 14 anys: ‘Pat’s Room’, que va dirigir Carme Portaceli a la Sala Beckett de Barcelona.