premi-gremi-editors_1

El Gremi d’Editors de Catalunya ha lliurat a la directora de cinema Isabel Coixet amb el Premi Atlàntida 2016, guardó que la institució atorga anualment a una personalitat de reconegut prestigi que s’hagi distingit per la seva contribució al foment de la lectura i del món del llibre i, també, pel seu compromís en la defensa del valor de la cultura i de la propietat intel·lectual.

La Cambra del Llibre de Catalunya, institució integrada pels editors, llibreters, distribuïdors i indústria gràfica de Catalunya, ha atorgat el 22è Memorial Fernando Lara a Aniol Rafel d’Edicions del Periscopi, editorial independent, jove i valenta que publica literatura en català des de 2012.

D’altra banda, l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya i el Gremi d’Editors de Catalunya, per tal d’honorar la figura del gran traductor, poeta i humanista Ángel Crespo i tenint present que una gran proporció de les traduccions al castellà s’editen a Catalunya, han lliurat el XIX Premi de Traducció Ángel Crespo a Celia Filippeto per la seva traducció de l’italià de l’obra «La niña perdida» d’Elena Ferrante, publicada per l’Editorial Lumen.

Durant la vetllada, també es va fer reconeixement especial a l’Editorial Blume, pels seus 50 anys d’activitat editorial continuada; i a Larousse Editorial, M. Moleiro Editor i Tritó Edicions pel seu 25è aniversari.