Enguany el lliurament del premi s’ha realitzat sense el tradicional sopar i amb totes les mesures de seguretat i higiene marcades per la pandèmia de la Covid-19.


L’acte celebrat a l’Hotel Palace de Barcelona ha comptat només amb la presència de la premsa i dels guanyadors.

Najat El Hachmi ha guanyat el premi Nadal amb la novel·la “El lunes nos querrán”. Es tracta de la primera novel·la que ha escrit en castellà i ofereix una història sobre la felicitat protagonitzada per un home i una dona que es donen l’oportunitat de recomençar i viure amb plenitud.

El Hachmi ha guanyat el premi Nadal en un any amb més participació amb un total de 1.044 originals presentats on han predominat obres introspectives i intimistes, de trama policial i les que estan ambientades en fets històrics.
El jurat del Premi Nadal de Novela 2021 ha estat format Alicia Giménez Bartlett, Care Santos, Lorenzo Silva, Andrés Trapiello i Emili Rosales. La dotació econòmica és de 18.000 euros.

L’any 2020 la novel·la guanyadora va ser “El mapa de los afectos”, d’Ana Merino.


Maria Barbal ha rebut el premi Josep Pla amb la novel·la “Tàndem” i s’endú els 6.000 euros del guardó literari en català. Ho ha fet amb una novel·la sobre dues amigues que creixen a la perifèria d’un barri i que veuen com la procedència, el sexe o la classe social els condiciona la conquesta de la llibertat.

El jurat del Premi Josep Pla 2021 l’han format Laia Aguilar, Antoni Pladevall, Marc Artigau, Montse Barderi i Glòria Gasch.
Enguany s’han presentat 60 obres on han destacat novel·les d’actualitat, autobiogràfiques, històriques, policíaques i de nissagues familiars a més de dietaris i llibres de contes.

L’any 2020 la guanyadora va ser l’escriptora Laia Aguilar amb Pluja d’estels.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here