Mor l’escriptor Jose Luis Serrano autor de ‘La Alhambra de Salomón’

L’autor mor als 55 anys víctima d’un càncer compaginava la carrera literària amb la política sent portaveu adjunt de Podemos al parlament d’Andalusia.

jose luis serrano

Com  a polític Serrano va descatar per un perfil de compromis social i la lluita pels drets  de la ciudadaní. Com a escriptior va dedicar bona part de les seves novel·les a  buscar i narrar els orígens de la seva Granada natal.

L’any 2013 coincidint amb els mil anys de la Fundació del Regne de Granada publicava la novel·la histórica ‘La Alhambra de Salomón’  on escrivia sobre els orígens de Granada i de la construcció de l’Alhambra.
L’autor feia referència a la novel·la  la veritable història de la seva construcció, perquè sota l’actual aixecament exisita  batega una sinagoga i un palau llegendari construït al segle XI per una dona, segons les regles de la divina proporció i a imatge del Temple de Salomó.

A més de  ‘La Alhambra de Salomón’ havia publicat  ‘Al amparo de la ginebra’ (Planeta, 1999), ‘Febrero todavía’ (Puzzle Editorial, 2001), ‘Zawi’ (Rocaeditorial, 2006) i  ‘Brooklyn Babilonia’ (Alcalá, 2009).