L’autor israelià era un dels eterns candidats al premi Nobel de Literatura.

Amos Oz ha estat un dels escriptors destacats de la literatura i la seva obra ha estat traduïa a més d’una trentena de llengües, fet que distingeix a la seva obra un caràcter universal.

No va rebre el premi Nobel de Literatura. Malgrat ser un dels eterns candidats a rebre’l però va ser premiats amb d’altres guardons com el Premi Israel de Literatura, el 1998; el Premi Goethe, el 2005, i el Premi Internacional Catalunya, el 2010 o el Premi Franz Kafka, el 2013, on es reconeixia  la universalitat de la seva obra i el seu compromís amb la humanitat.

Amos Oz era considerat un dels autors hebreus més compromesos amb la pacificació del conflicte entre Israel i Palestina.

L´obra d´Amos Oz ha estat traduïda a més de trenta idiomes i destaquen els títols: Inesperadament al fons del boscContra el fanatismeEl meu MikhaelUna història d’amor i de foscorLa caixa negra, El mateix mar,  La bicicleta d’en Sumkhi  La Muntanya del Mal Consell.

Des de l’any 1977 és un dels membres més destacats del moviment pacifista israelià Pau Ara.
Els seus articles, assaigs i activitats polítiques l’han convertit en un personatge destacat a Israel, i els seus escrits han estat traduïts arreu del món.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here