Maurice Sendak, autor del llibre infantil ‘Allà on viuen els monstres’ mor als 83 anys.

 Sendak va destacar com un dels més importants il·lustradors més importants del segle XX.


Publicat l’any 1963, Allà on viuen els monstres” (Kalandraka/Alfaguara), és l’obra més destacada de l’autor que ha estat adapatada al teatre i al cinema.

Avui en dia encara continua sent un referent pel que fa a la literatura juvenil amb més de 19 milions d’exemplars venuts.

El protagonista de Allà on viuen els monstres , és un nen de 9 anys anomenat Max que descobrirà el meravellós món dels monstres. De fet, en Max és un nen entremaliat i sensible que se sent incomprès a casa i s’escapa a un lloc on viuen els monstres. Max aterra en una illa on es troba amb misterioses criatures estranyes les emocions de les quals són tan salvatges i imprevisibles com les seves accions.
Els monstres desitgen desesperadament tenir un líder per guiar-los, igual que Max anhela un regne en el qual regnar. Quan coronen Max, promet crear un lloc en el qual tot el món sigui feliç. Aviat descobreix Max que no és tan fàcil regnar en el seu regne i que les relacions allà són més complicades del que pensava

Entre la seva enorme obra literària també destaquen contes com Outside Over There (1981), El letrero secreto de Rosie (1960), Dídola, pídola, pon! (1967) i Minibiblioteca (1962).