Martí Gironell publicarà ‘L’ultim abat’ el mes de novembre.

L’escriptor català ha convertit una cel·la d’un monjo benedití en el seu centre d’operacions.

Després de convertir una antiga cel•la d’un monjo benedictí, del Monestir de Sant benet en el seu centre de treball, Martí Gironell ha enllestit la novel•la ‘L’últim abat’ que Columna i Suma publicaran el mes de novembre.

La cel•la havia estat adaptada a totes les comoditats i necessitats del segle XXI i l’experiència s’ha pogut seguir a través  d’una pàgina  web  i de les xarxes socials.
Martí Gironell durant aquest periode també ha realitzat xat i videoxats amb els seus lectors.

El projecte arrenca durant la documentació del seu últim llibre, L’arqueòleg, on Martí Gironell va descobrir la figura de l’abat Pare Frigola.
El procès de creació de la nova novel•la l’ha combinat amb les tasques periodístiques a TV3.
El títol de la nova novel•la, ha estat escollit pels propis lectors que durant una setmana han pogut decidir el títol entre tres possibilitats que ha ofert l’editorial Columna. Finalment L’últim abat ha estat el títol escollit.

Després d’El pont dels jueus i La venjança del bandoler, Martí Gironell va publicar l’any 2010 L’arqueòleg basada en les vivències del monjo de Montserrat,  Bonaventura Ubach, autor de la Bíblia de Montserrat i del Museu Bíblic d’aquest monestir.

L’últim abat arribarà a les llibreries el mes de novembre de 2012.