Martí Gironell proposa una ruta literària a través d’un podcast en el marc de la Barcelona Novel·la Històrica

A través de set novel·les l’escriptor i periodista ens mostra la ciutat de Barcelona des de la Barcelona actual a la ciutat romana o medieval per mitjà de podcast que es poden descarregar.

 

En aquesta ocasió, les Rutes literàries amb Martí Gironell presenten una novetat: el periodista i escriptor ha gravat l’itinerari en un podcast que pot consultar-se al web de Barcelona Novel·la Històrica; un contingut multimèdia perquè tothom que vulgui recórrer aquestes set etapes de la història de la ciutat ho pugui fer en qualsevol moment.

Sobre la ruta Martí Gironell assenyala que  ‘Aquest any que la Setmana gira al voltant de la història, el relat que s’ha escrit que s’ha explicat de BCN, he pensat un recorregut per diferents períodes que marquen el desenvolupament de la ciutat. I ho he fet a través de set llibres.’’

La ruta recorre la ciutat de Barcelona a través deles novel·les  ”Entre el cel i la terra’’ de Gerard Quintana, ‘’El mercader de Coia Valls’’,  ”A Barcino’’ de Maria Carme Roca, ”Largo pétalo de mar” d’Isabel Allende, ”El primer capità” d’Enric Calpena , ”El cónsol de Barcelona’’ d’Andreu Claret i ”La tardor de la llibertat” de Víctor Jurado.

Gironell ens propossa  ”un itinerari per la història de la capital catalana,una ruta literària que no la farem de manera cronològica- perquÈsuposaria fer moltes voltes i giragonses- però sí que ens permetrà recórrer des de la Barcelona romana a la medieval, passant per la de finals del XIX amb la fundació del Barça i fins a l’actual sacsejada pel procés independentista.’’

ENLLAÇ ALS ÀUDIOS

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here