Marta Carnicero i Martí Gironell protagonistes del Club de Lectura dels Dilluns de la Biblioteca Central de Cornellà

Carnicero presentarà la novel·la ‘El cel segons Google’ el 3 d’abril i Gironell ‘Strappo’ el 8 de maig.

La Biblioteca Central de Cornellà de Llobregat acollirà a les properes edicions del Club de Lectura dels Dilluns als escriptors Marta Carnicero i Martí Gironell.

L’acte s’adreça principalment  als participants habituals del Club de lectura, tot i què en aquesta ocasió s’obre la participació a totes aquelles persones interessades.

El Club de Lectura dels Dilluns de la Biblioteca Central de Cornellà està dirigit per Jordi Milian, director del portal L’Illa dels Llibres.

Marta Carnicero presentarà la novel·la ‘El cel segons Google’ el 3 d’abril i Gironell ‘Strappo’ el 8 de maig.  Els autors conversaran sobre les seves obres i del procès d’escriptura a més de respondre a les preguntes dels assistents

Totes dues sessions començaran a les 19h i cal confirmar assistència a la mateixa biblioteca o bé al correu b.cornella.c@diba.cat

 

CLUB DE LECTURA AMB MARTA CARNICERO
DILLUNS 3 D’ABRIL A LES 19H

Marta Carnicero publicava l’any 2016, El cel segons Google (La Magrana), la seva primera novel·la escrita amb un llenguatge molt visual i directe gràcies a un text breu però intents que ens apropa a situacions i escenes molt quotidianes protagonitzades per una jove parella.

La Júlia i en Marcel comencen a viure les primeres escletxes en la seva relació arran de l’adopció de la Naïma. El que havia de ser una situació meravellosa a poc a poc va distanciant a la jove parella.
El cel segons Google ens ofereix dues històries, la primera protagonitzada per la jove parella i l’altra per la Naïma, la nena adoptada que anys després i gairebé sense relació amb els seus pares adoptius, rep la notícia de l’existència d’una germana que li demana que vagi a veure al seu pare, en Marcel, que es troba hospitalitzat i valorar si ha de tornar o no a veure al seu pare.
El cel segons Google de Marta Carnicero s’ha cuinat a foc lent però la seva lectura és devora ràpidament deixant molt bones sensacions.


CLUB DE LECTURA AMB MARTÍ GIRONELL
DILLUNS 8 DE MAIG  A LES 19H

L’autor de L’últim abat, L’arqueòleg o El primer Heroi situa la nova novel·la, Strappo’ a principis del segle XX, en el moment en què bona part de l’art romànic català va ser espoliat per mitjà de la tècnica de l’strappo que consistia en arrencar de les parets les pintures de les esglésies i conservar-les en un altre indret diferent.
Gironell ha volgut introduir a la novel·la el dilema de la tècnica i si era convenient ‘’arrencar per negociar o arrencar per conservar’’.

La inspiració per escriure ‘Strappo’ (Ediciones B) va arribar fa uns cinc anys arran d’una notícia apareguda a la premsa sobre l’ exposició ‘Tresors oblidats del romànic’al MNAC. Llavors, Martí Gironell va descobrir com una bona part dels murals de diverses esglésies de Pallars i la Vall de Boí van ser arrancats i venuts per pocs diners
Martí Gironell celebra aquest any el desè aniversari de la publicació d’El Pont dels jueus.

 

Més informació a
Biblioteca Central de Cornellà de Llobregat
Carrer Mossèn Andreu, 15. 08940 Cornellà de Llobregat
Telèfon 933 760 111
correu: b.cornella.c@diba.cat