L’escriptora gironina ha rebut el Premi L’Illa dels Llibres per la novel·la ‘La dona efervescent’ en el marc de la Setmana del Llibre en Català

ÀUDIO DE L’ACTE DE LLIURAMENT

 

El Premi L’Illa dels Llibres, és un guardó que es dóna a obra publicada i que són precisament els lectors de la web de L’Illa dels Llibres qui amb els seus vots premien la novel·la guanyadora amb la idea d’escollir el llibre l’any.

L’Illa dels Llibres ha seleccionat 15 títols publicats entre el mes d’agost de 2019 i juliol de 2020 i que han estat escrites o traduïdes al català.

Els lectors de L’Illa dels Llibres ha decidit amb el seu vot, en aquesta edició s’han rebut gairebé 5.000 vots, la novel·la guanyadora.

 

Mar Bosch ha rebut el premi en el marc de la celebració de La Setmana del Llibre en Català al Moll de la fusta de Barcelona. L’autora s’ha mostrat molt agraïda pel guardó rebut i ha dedicat unes paraules als lectors que han decidit que la seva novel·la sigui mereixerdora de la desena edició del PREMI L’ILLA DELS LLIBRES.

Bosch ha assegurat que ‘L’acollida que li heu donat ha aconseguit que aquesta història hagi pogut sobreviure a una arrencada en confinament i, encara més, hagi compartit el destí esperançador de la seva protagonista. I és que la vostra dona efervescent encara corre, tan salvatge l’heu llegida, enllà dels foscos carrers de la incertesa”.

Després de les paraules inicials, Bosch ha mantingut una conversa amb l’editor de L’Illa dels Llibres sobre la novel·la ‘La dona efervescent.

Des de l’any 2014 els guanyadors del premi reben també una escultura anomenada El Lector realitzada per l’artista Roser Oter.

Eduard Màrquez, Coia Valls, Albert Sánchez Piñol, Care Santos, Alejandro PalomasMaria Carme Roca,  Rafel Nadal,  Eva Baltasar i Marta Orriols han estat els guardonats en les anteriors edicions.

Mar Bosch debutava amb ‘Bedlam. Darrere les hores càlides’ (Empúries), una novel·la curta on  parlava de l’oblit i dels records al mateix temps que tracta del procès de  reconstrucció. La novel·la aconseguia el Premi Just M Casero 2012 i ara amb la quarta novel·la ‘La dona efervescent’ ha estat premiada pels lectors amb el 10è Premi L’Illa dels Llibres.

Amb ‘La dona efervescent’ Mar Bosch continua captivant als lectors amb el seu estil per oferir-nos una narrativa potent.  Autora de ‘Bedlam, darrere les hores càlides’, ‘Les generacions espontànies’ i Vindràs amb mi després del diluvi’ publica un cop superat el confinament provocat per la COVID-19 la novel·la ‘La dona efervescent’. Bosch juga amb les paraules i amb el títol per apropar-nos a una nova història de l’Eva Botet, la protagonista de ‘Les generacions espontànies’.

‘La dona efervescent’ podem veure diferents maneres d’entendre a maternitat. L’Eva ara està sola i amb dos bessons sota el seu càrrec. La seva parella l’ha deixat i no es treu del cap a la seva sogra, la Remei, amb qui mantindrà un combat dialèctic on Mar Bosch demostrar una vegada més la seva capacitat per narrar amb ingredients com l’humor o la ironia.

 

Sobre el títol de la novel·la, l’autora  assegura que ‘L’efervescent és tot el contrari d’una bassa d’oli. És moviment, és aiguabarreig, és descontrol. És transmutació. Com una aspirina efervescent: Es resisteix, l’aigua se la menja i tot el bombollam també és l’aspirina. És l’aspirina en acció’’.

 

Fotografies Àngel Catalan i Jordi Milian

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here