M. Àngels Juanmiquel guanya el Premi Vaixell de Vapor

La vergonyosa excusa de la hiena  de M. Àngels Juanmiquel, premi Vaixell de Vapor

La-vergonyosa-excusaEl  jurat ha considerat que La vergonyosa excusa de la hiena (Cruïlla/Sm)  es mereix el premi perquè el tema -els problemes d’adaptació a un nou entorn i una nova escola- pot ser proper als lectors i l’obra està escrita amb agilitat. També ha destacat positivament que el realisme, la proximitat a la natura i les descripcions dels canvis que va patint l’entorn al llarg de l’any, la valoració dels petits detalls quotidians, la vida lluny d’una gran ciutat…

El protagonista de La vergonyosa excusa de la hiena és en Pep, un noi que  s’agafa molt malament que el pare i la mare decideixin marxar de la ciutat per anar a viure a pagès. El lloc on s’instal·len no li agrada gens i comença a l’escola de molt mala gana, desitjant  que els plans dels seus pares se’n vagin en orris i tornin aviat a la vida d’abans. L’actitud d’alguns dels nous companys no l’ajudarà gens, ben al contrari: es burlen d’ell, el marginen i li fan la vida impossible. Però un amic, l’Ibra, li descobrirà la Font, una petita vall que convertirà en el seu refugi. Hi passarà moltes estones amb el seu nou amic contemplant unes arpelles majestuoses, i a poc a poc se sentirà fascinat per la vegetació i el paisatge. L’Ibra també li ensenyarà una altra cosa: que ha de plantar cara als qui el volen tenir collat.

M. Àngels Juanmiquel Rovira és llicenciada en Filologia i escriptora de literatura infantil i juvenil. Obre bé els ulls, Marina…!, Set desitjos i un regal, El pot de les enrabiades i La Lluna a la butxaca són alguns dels títols que ha publicat. Ha guanyat el Premi Mercè Llimona i el Premi Crítica Serra d’Or amb Vet aquí un pèl, i el segon Premi Barcanova de literatura infantil i juvenil amb El dia del voltor.