Pau Joan Hernàndez premiat amb El Gran Angular

L’autor  de Tot et serà pres o  L’ombra del Stuka ha rebut un nou premi literari amb el Gran Angular.

La-balada-del-funicular-minerEl jurat ha escollit La balada del funicular miner perquè l’han considerat ben escrita i molt ben estructurada. Destaquen els temes que hi tracta, i com els tracta: la vida als pobles de muntanya, l’adolescent que descobreix alguna cosa d’ell que li canvia la vida, o com afronta la vida una persona amb una discapacitat.

Pau Joan Hernàndez presenta una història   protagonitzada per l’Alda, una professora de matemàtiques que arriba  a la vall de Tamasca, una zona d’alta muntanya on les comunicacions a l’hivern són tan difícils que obliguen l’institut i l’escola a disposar d’un internat per als alumnes dels veïnats d’accés més difícil.
Arrossega un enigmàtic passat del qual no vol parlar amb ningú i que li ha deixat com a seqüel·la una greu coixesa.

Allà, a l’ombra del vell funicular miner que domina la vall, haurà d’iniciar una nova vida. Però això no és tot: entre els seus alumnes hi ha la Mei, arribada amb la seva mare des de la ciutat fa poc temps, fascinada amb les històries de licantrops i de qui la vella trementinaire Agneta diu que és néta i besnéta de bruixa.
Un misteri sobre una misteriosa bèstia sanguinària que ronda la vall a les nits i un rus enigmàtic que viu al castell del turó són elements que afegeixen uns ingredients de misteri a la novel·la

Pau Joan Hernàndez és escriptor, traductor i crític.  Va publicar la primera novel·la juvenil, Tot et serà pres (1986) i ha segyuit la seva carrera literària amb altres títols com L’ombra del Stuka (1998),  Premi Crítica Serra d’Or del 1999 i el Premi de la Institució de les Lletres Catalanes del 2000; La tripulació del pànic (2004), Premi Edebé Juvenil del 2004; El misteri de les quatre punyalades (2005), guardonat amb el Premi Columna Jove del 2005, i L’illa de la pedra inquieta (2009), guardonat amb el White Ravens de Munic del 2010, entre molts d’altres.