Lorenzo Silva guanya el premi Planeta amb la novel·la ‘La marca del meridiano’

La periodista Mara Torres finalista amb ‘La vida imaginaria’
Jordi Milian

Foto:Jordi Milian

La novel·la negra ha estat la protagonista del Premio Planeta 2012 de la mà de Lorenzo Silva, un clàssic del gènere que amb la novel·la “La marca del meridiano aconsegueix els 601.000 euros del premi.

La marca del meridiano és un nou lliurament de la parella d’investigadors formada per  Rubén Bevilacqua i la seva ajudant Violeta Chamorro que ha acompanyat a l’escriptor madrileny en vàries ocasions.
Lorenzo Silva ha volgut fer un agraïment a la familia i també a la ciutat de Barcelona, on va conseguir fa uns anys el premi Nadal.
Silva  tambe  ha dirigit unes paraules en català com a mostra d’agraïment.

La finalista, amb la seva ‘opera prima’ com a novel·lista, ha estat la periodista Mara Torres, presentadora de ‘La 2 Noticias’.
Mara Torres ha  destacat en roda de premsa que necessitava volar per poder escriure la novel·la “La vida imaginaria”. Es tracta de la primera novel·la i que compta com a protagonista a Fortunata Fortuna en una història que parla de l’amor i de la capacitat de somiar.


Un any més, la cerimònia del Premio Planeta s’ha celebrat al Palau de Congressos de Catalunya on han assistit un miler de convidats.
Entre els convidats, persones vinculades al mon editorial com Eduardo Mendoza,  Javier Sierra, Ana María Matute, Lucía Etxebarría, Espido Freire, Carme Riera,  Ángela Becerra  a més de personalitats del món de la politica com  José Montilla, Jordi Pujol, Pere Navarro,  Xavier Trias, Ferran Mascarell o personatges televisius com   Risto Mejide, Maria Teresa Campos  entre d’altres.

Durant el sopar han coincidit en la mateixa taula el president de la Generalitat, Artur Mas, i el ministre de Cultura, José Ignacio Wert que ha presidit taula al costat  del president del Grup Planeta, José Manuel Lara.