L’onze de setembre i el setge de Barcelona en imatges.

Angle editorial edita‘1714. El setge de Barcelona’ .

L’historiador F. Xavier Hernàndez Cardona i l’il·lustrador Guillem H. Pongiluppi han estat els responsables de  ‘1714. El setge de Barcelona’.
Es tracta d’una edició molt acurada  i documentada dels fets històrics de l’any 1714 que van finalitzar amb el setge de Barcelona durant la durant la guerra de  Successió.

Excel·lent el treballa realitzat per l’historiador  i catedràtic de Didàctica de les Ciències Socials a la Universitat de Barcelona,  Francesc Xavier Hernàndez Cardona que  gràcies a les il·lustracions de Guillem H. Pongiluppi, el llibre es converteix al mateix temps en una guia visual molt didàctica.
‘1714. El setge de Barcelona’  mostra amb gran detall l’organització i la dotació dels exèrcits, les tàctiques de guerra del moment i el desenvolupament del setge fins a la capitulació final de Barcelona l’11 de setembre de 1714.

La Guerra de Successió va enfrontar els països que, després de la mort de Carles II, acceptaven Felip d’Anjou com a nou rei d’Espanya i els que volien que ho fos l’arxiduc Carles, entre els quals Catalunya, Portugal, Àustria i Gran Bretanya.

Entre 1702 i 1714 Catalunya defensarà les seves llibertats polítiques tradicionals i una manera d’entendre el govern més oberta i avançada, com corresponia a un país que s’estava modernitzant; i s’oposava a la monarquia absolutista borbònica, que mantenia els privilegis dels nobles i l’església i que frenava el desenvolupament de les forces productives.

Per raons d’estratègia internacional els diversos països aliats abandonen les armes i des de 1712 Catalunya queda sola en la defensa dels seus drets. La superioritat de l’exèrcit borbònic acaba posant setge a Barcelona i el llibre mostra com, en poc temps, els catalans organitzen un exèrcit extraordinari, que és capaç de defensar heroicament cada pam del territori.