Lolita Bosch guanya el premi Roc Boronat amb una novel·la sobre el ‘bullying’

L’escriptora denuncia i analitza el bullying que va patir  dels 14 als 17 anys, a  través dels seus propis records i del testimoni d’un grup d’adolescents que actualment pateix assetjament.

JURAT DLE PREMI
Jurat: d’Esquerra a dreta: Leandro Lamor, Dolors Luna, Agustí Vilar, Xavier Grau, Elena Blaya, Izaskun Arretxe, Àlex Susanna, Maia Conesa i Josep Pitarch.

A l’obra ‘La ràbia’, Lolita Bosch ens mostra com es va sentir, què n’opinen els seus amics actuals, quina és l’actitud dels professors i adults involucrats.
Bosch explica que patia lipotímies a causa dels nervis; que volia fugir cada dia; que els seus pares no sabien què fer; que es preguntava perquè li havia tocat a ella; que intentava passar desapercebuda; que sentia una ràbia que no sabia on dirigir.

El Premi Roc Boronat de narrativa breu en català de l’ONCE Catalunya està dotat amb 6.000 €  serà publicat properament pel segell Amsterdam llibres.
L’ONCE Catalunya convoca cada any els premis literaris en llengua catalana Roc Boronat en memòria d’aquest escriptor i polític republicà, promotor del Sindicat de Cecs de Catalunya, organisme que tenia com a objectiu ser l’òrgan representatiu de tots els cecs catalans en temps de la República.
En la categoria exclusiva per a escriptors cecs o amb discapacitat visual greu, Josep Maria Sarabia ha guanyat en l’apartat de prosa amb l’obra Tarda de pluja. I Sònia Ribera s’ha endut el guardó de poesia amb l’obra Retrat.   

La cerimònia d’entrega del premis Roc Boronat, que enguany arriben a la seva majoria d’edat i fan 18 anys, estarà presidida per conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, aquest dijous 17 de març a les 19.30 h a l’Auditori ONCE Barcelona.
 
Durant la vetllada es retrà homenatge a l’escriptor Màrius Serra,  a qui es lliurarà en Braille un exemplar de l’obra Quiet i de l’obra Plans de futur, en suport sonor.