Lluís Miret guanya el Ciutat d’Alzira amb un thriller ambientat a la València del XVII

Miret, encapçala la llista de guardonats dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2014

Lluis-Miret


El divendres 14 de novembre es van lliurar els guardons en el tradicional sopar dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira amb la presència d’unes 700 persones, entre les quals hi havia una gran representació del món de la política, la cultura, l’educació i l’econ omia
En aquesta edició s’havien presentat un total de 174 originals, i s’ha repartit entre els guanyadors una dotació global de 65.500 €.

L’ombra del mal, de Lluís Miret rep el XXVI Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira amb una obra, ambientada en la València del segle XVII en el context de l’expulsió dels moriscos.
Miret narra tres històries en aparença independents però que mentre avança l’acció van mostrant al lector uns lligams tan subtils com poderosos.
Acció, intriga, delictes de sang, sexe, baixes passions… es donen cita en aquest relat ben travat, en el qual estan implicats tots els estaments de la societat valenciana de l’època.

Per la seva banda, Repensar el cervell, d’Antonio Rial, ha estat l’obra guardonada amb el XX Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General.
Rial, dóna resposta a moltes preguntes que tots ens fem al voltant del funcionament de la nostra ment i ho fa amb un llenguatge amé i accessible al públic general.

El jurat del XVI Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta –que aquesta entitat dota amb 8.000 €– ha distingit El bosc protector, de Ricardo Almenar. Es tracta d’un assaig que descriu la gènesi i el desenvolupament d’una proposta per a la pervivència dels boscos valencians.

Pel que fa al IX Premi de Poesia Ibn Jafadja ha sigut per a Robert Cortell, per Hores ingrates. Aquest poemari medita sobre el temps i sobre les seves conseqüències devastadores.

El IX Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, l’ha rebut aquest any l’actor i director Joan Yago amb l’obra Un lloc comú.

Isabel–Clara Simó i Francesc Puigpelat reben el Premi Ciutat d’Alzira a les categories de juvenil i infantil
El jurat ha decidit premiar Isabel-Clara Simó amb el XIX Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, per l’obra Tzoé, i Francesc Puigpelat amb el XIX Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, per El nen que va xatejar amb Jack Sparrow.

L’editorial Bromera publicarà les obres premiades.

premis ciutat alzira
D’esquerra a dreta: Ricardo Almenar, Francesc Puigpelat, Robert Cortell, Lluís Miret,Isabel-Clara Simó, Joan Yago i Antonio Rial, guanyadors dels Ciutat d’Alzira 2014.