La pel·lícula adapta la novel·la de Penelope Fitzgerald, protagonitzada per una llibretera i la seva petita botiga de llibres en una localitat costanera de l’Anglaterra dels anys 50.

L’adaptació de la novel·la no arribarà als cinemes fins el 10 de novembre i abans competirà a la SecciónOficial de la Semana Internacional de Cine de Valladolid (SEMINCI).

‘La librería’ es va publicar l’any 1978 i l’editorial Impedimenta publicaria la traducció en castellà l’any 2010. La novel·la va ser finalista del pretigiós premi Man Booker l’any 1978.

Ambientada en una tranquil·la ciutat anglesa dels anys 50, La llibreria narra la la història de Florence Green, una dona alegre decidida a dur a terme el somni que ella i el seu difunt marit van concebre des que es van conèixer: obrir una llibreria en Hardborourgh, un tranquil poble anglès, allunyat de les revolucions socials i sexuals que tenien lloc en els llunyans grans centres urbans.

Isabel Coixet ha destacat que “Vaig llegir la novel·la de Penelope Fitzgerald, fa gairebé deu anys, durant un estiu particularment fred a les Illes Britàniques’’. La lectura del llibre va ser una veritable revelació per a mi: em vaig sentir completament transportada a 1959 i realment creia que era, en certa manera, la ingènua, dolça i idealista Florence Green’’. Sobre el personatge protagonista assegura ‘’Em sento profundament connectada amb aquest personatge, d’una manera que mai he sentit amb els protagonistes de les meves altres pel·lícules”.